Gecondenseerde kokosmelk

door onder Leuke ingrediënten
Kenmerken: , , , , ,

Gecondenseerde kokosmelk, veganIk begin steeds meer te geloven dat er voor elk dierlijk product een vegan alternatief bestaat. Als het nog niet bestaat, dan gaat iemand het binnenkort uitvinden. Deze gecondenseerde kokosmelk van Nature's Charm is nu bijvoorbeeld gewoon in de supermarkt te koop.

Gecondenseerde koemelk wordt gebruikt voor allerlei desserts, zoals fudge. Met deze kokosmelk kun je zulke desserts namaken. Verschillende mensen op facebook hebben er al chocoladefudge van gemaakt. Zelf maakte ik dit weekend dulce de leche, een hele lekkere caramelsaus voor bij pannenkoeken en desserts.

De ingrediënten

Ko­kos­noot­melk (ko­kos­room, ge­fil­terd wa­ter), riet­sui­ker, zout.

Hoe smaakt het?

Het is kokosmelk, dus het smaakt naar kokos. Verder is er flink wat suiker aan toegevoegd, dus het smaakt heel zoet. Alleen te gebruiken voor desserts, niet voor hartige gerechten.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze gecondenseerde kokosmelk is in ieder geval te koop bij Albert Heijn en Jumbo, en misschien ook wel bij andere supermarkten. Ik heb het ook al bij Aziatische toko's gezien. Een blikje met 320 gram kost bij AH €1,69.

4 Reacties

Sanne op 9-3-2015 - 17:46

Martine, wat een top website! Ik wist helemaal niet van het bestaan af, wat super handig zeg. Dankje! Liefs

Martine op 9-3-2015 - 18:54

Dankjewel! Deze site is net een paar dagen oud, dus het is niet raar dat je er niet eerder van gehoord hebt.

Nora op 20-8-2015 - 10:48

Ook lekker bij Paksoi! Paksoi in een beetje olie wokken, kruiden erbij en daarna twee eetlepels gecondenseerde kokosmelk erbij. Super lekker!

Martine op 20-8-2015 - 10:49

Daar zou ik zelf niet zo snel aan gedacht hebben, om het bij iets hartigs te gebruiken. Zal het eens proberen!

Schrijf een reactie