Garden Gourmet vegan pizza

door onder Maaltijden
Kenmerken: , ,
Garden Gourmet vegan pizza veggie lovers pumpkin lovers

Garden Gourmet maakt sinds kort twee vegan pizza's, de Veggie Lovers met courgette, maïs, asperges en bloemkoolsaus paprika en Pumpkin Lovers met pompoen, spinazie, kikkererwten en citroen-gembersaus.

De ingrediënten

Pumpkin lovers: tarwebloem, 19% gepasseerde tomaten, water, 9,5% gegrilde stukjes pompoen, 7% citroen-gembersaus [water, extra vierge olijfolie, zonnebloemolie, zetmeel (mais, tapioca), geconcentreerd citroensap, gemberpasta (gember, alcoholazijn), zout, erwteneiwit], 4,5% kikkererwten, 3,5% spinazie, speltmeel, 3% lijnzaad, 2% rode uien, mengsel van gedroogde groenten (uien, wortelen, paprika's) ,tarwegluten, zonnebloemolie, gist, 0,7% gepofte quinoa, zout, suiker, gerst-moutextract, tarwekiemen, volkoren spelt, gedroogd zuurdesem, witte wijnazijn, druivenmost, specerijen en kruiden, maïszetmeel, tomatenpoeder, raapzaadolie.

Veggie Lovers: tarwebloem, 19,5% gepasseerde tomaten, 15% gemengde groenten [broccoli, maïs, half gedroogde tomaten (tomaten, zonnebloemolie, zout, oregano, knoflook), rode uien], water, 7% gegrilde courgette, 5% groene asperges, 4,5% bloemkoolsaus (2,5% bloemkool, water, zonnebloemolie, maïszetmeel, zout, geconcentreerd citroensap, knoflook), speltmeel, 3% lijnzaad, 1,5% mengsel van gedroogde groenten (uien, wortelen, paprika's), tarwegluten, zonnebloemolie, gist, 0,7% gepofte quinoa, zout, gerstemoutextract, tarwekiemen, gedroogde volkoren speltzuurdesem, suiker, kruiden, maïszetmeel

Hoe smaakt het?

Deze pizza's hebben allebei Nutriscore A (een indicatie van hoe 'gezond' of voedzaam ze zijn) en dat merk je. In de bodem zijn lijnzaadjes en stukjes groente verwerkt, en de toppings zijn een stuk 'groener' dan bij de gemiddelde diepvriespizza. Dat gezonde karakter proef je er wel een beetje in terug. Als je zin hebt in vegan junkfood kun je beter een andere pizza kiezen. Desondanks vind ik de hoeveelheid groentetoppings een beetje tegenvallen, vooral bij de Veggie Lovers pizza.

De bodems van deze pizza's zijn wel smaakvol en worden lekker knapperig in de oven. De Veggie Lovers pizza vind ik verder niet zo veel smaak hebben. Bij deze wil je er echt wat pittige vegan kaas op doen, dan is hij best okay. De Pumpkin Lovers pizza heeft meer smaak door de citroen-gembersaus en stukjes pompoen, maar ook deze is lekkerder met wat vegan kaas. Al met al zijn deze pizza's een prima optie voor een makkelijke maaltijd die toch nog enige nuttige voedingswaarde heeft, maar ik ben niet razend enthousiast.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze pizza's bij verschillende A-merk supermarkten zoals Jumbo, Plus en Dirk. Een pizza van 430 gram kost € 4,29.

3 Reacties

Mono op 17-5-2021 - 13:33

Als ik weer bij de Jumbo ben neem ik ze mee, ben toch wel benieuwd ook al klink jij niet heel enthousiast. Meer pizza nieuws: Ik was net bij de AH waar ze de Dr. Oetker pizza Rossa al een heeeele tijd niet meer hadden maar die lag er gelukkig eindelijk weer, met daarnaast: NOG EEN VEGAN PIZZA :))) De Dr. Oetker Vegan Margherita Pomodori, YAY!! Lekker met vegan kaas erop! Tenminste, ik hoop dat ie lekker is, ga hem vandaag proberen, maar ziet er goed uit :)

Freija op 15-6-2021 - 17:16

Oh hier ben ik echt heel erg benieuwd naar en die Oetker pizza's ook! Wil al jaren graag het gemak hebben om gewoon lekker simpel een pizza uit de diepvries te halen en in de oven te schuiven. Ik vind ze wel wat aan de dure kant. Aangezien er geen vlees of vis op zit en ool geen vegan kaas, zou dit veel goedkoper kunnen maar ze zijn juist duurder. En ik denk dat ik er zelf ook wat vegan kaas over zou strooien voordat ik het in de oven zou stoppen. Maar het gaat mij bij een pizza als deze vooral om het gemak en de smaak. Nou hoef ik niet zelf een hele pizza te beleggen. Een beetje vegan kaas en gedroogde oregano en misschien wat vegan pesto erop is makkelijk en snel en maakt van deze vegan pizza's misschien wel een top pizza.

Charlotte op 26-6-2021 - 7:48

Ik vond de Veggie lovers pizza beleg ook ontzettend tegen vallen. Het leek wel of de machine verkeerd was afgesteld want er was zo'n groot stuk bodem onbelegd en de rest was ook maar kalig. En voor die prijs, ik voelde mij enorm afgezet!

Schrijf een reactie