Fruittella Dummies

door onder Snoep
Kenmerken: , , , ,

Fruittella dummies, veganIk vond het als kind altijd leuk om Dummies te krijgen: zo'n vrolijk doosje met heel veel kleine snoepjes erin! Dummies zijn voor zover ik weet het enige vegan Fruittella product. Door de handige doosjes zijn deze snoepjes ideaal om uit te delen als tractatie, bijvoorbeeld op een kinderfeestje, of met Sint Maarten.

De ingrediënten

Sui­ker, glu­co­se­stroop, ge­heel ge­hard ko­kos­vet, vruch­ten­sap­pen (fram­boos, aard­bei, si­naas­ap­pel, ci­troen) (3%), voe­dings­zuur (ci­troen­zuur), zet­meel, mal­todex­tri­ne, na­tuur­lij­ke aro­ma's, con­cen­tra­ten (vlier­bes, zwar­te wor­tel, ra­dijs, ci­troen, zwar­te bes), ver­dik­kings­mid­de­len (gel­lan­gom, cel­lu­lo­s­e­gom, ara­bi­sche gom), pa­pri­kaex­tract, wor­te­lex­tract, emul­ga­tor (su­cro­se-es­ters van vet­zu­ren).

Hoe smaakt het?

De snoepjes zijn lekker zoet met frisse fruitsmaakjes.

Wat kost het en waar is het te koop?

Fruittella Dummies zijn verkrijgbaar bij bijna alle A-merk supermarkten. Een verpakking met 12 doosjes (120 gram) kost ongveer €1,30.

5 Reacties

Lotte op 28-10-2015 - 13:21

Hoi Martine, Al een hele tijd volg ik jouw blog en bujna elke foto die je plaatst sla ik op in een Vegan-foldertje op mijn telefoon, zodat ik in de winkel producten makkelijk terug kan zoeken. Het leek me dan ook eindelijk eens tijd voor een reactie en een bedanktje: dank je wel voor al je superfijne en handige blog posts. En met deze post ben ik extra blij, want ik woon voor het eerst in een wijk waar aan Sint Maarten gedasn wordt en ik had geen idee wat voor vegan snoep ik uit zou kunnen delen. Nu wel. Jeej! :) xoxo Lotte

Martine op 28-10-2015 - 15:59

Dankjewel voor het compliment Lotte! Fijn om te horen dat je zo veel aan onze informatie hebt! Hier komen met Sint Maarten ook altijd kinderen aan de deur, en ik heb behalve Dummies ook alvast uitdeelzakjes van Skittles en Goody Goodstuff gehaald. Er zijn eigenlijk best veel opties voor vegan uitdeelsnoep, bijvoorbeeld ook chup à chup lollies en napoleon ballen.

Lotte op 28-10-2015 - 16:08

Super, dank je wel!!! :) X

Katja op 6-11-2015 - 10:45

Hoi, Bijna het gehele assortiment van Katja is ook gelatinevrij en dus vegetarisch. Onze Zure Matjes, Zure Sticks en Dropharingen bevatten bovendien geen bijenwas en zijn dus ook veganistisch. Groetjes, Katja

Martine op 6-11-2015 - 11:07

Dankjewel voor de reactie Katja. Ik heb de Zure Sticks en Dropharingen al op de site staan. Het zou super tof zijn als jullie een vervanger kunnen vinden voor de bijenwas in de overige producten (carnaubawas misschien?), zodat die ook vegan worden!

Schrijf een reactie