Fruit cubes

door onder Snoep
Kenmerken: , , , ,

Fruit cubes, vegan snoepjesDeze Fruit Cubes snoepjes liggen al een poosje in de schappen bij Albert Heijn. Er staat een mooi vegan zonnebloem logo op de verpakking, daar word ik altijd blij van! Naast deze 'Classic' variant met de smaakjes mango, ananas, kers en aardbei, is er ook nog een 'Berry' variant met frambozen, bramen en zwarte bessen.

Op de voorkant staat '100% fruit', maar uit de ingrediëntenlijst blijkt dat ze hiermee bedoelen dat ze snoepjes gemaakt zijn van carobesiroop, geconcentreerd fruitsap, fruit extracten en pectine. Allemaal ingrediënten uit vruchten, maar het je kunt deze snoepjes niet vergelijken met echt fruit.

De ingrediënten

Vruch­tenex­trac­ten (88%), jo­han­nes­brood, ap­pel, druif; ge­con­cen­treer­de vruch­ten­sap­pen (10%): ana­nas, kers, man­go, aard­bei, ci­troen, vlier­bes; ge­leer­mid­del: pec­ti­ne van ci­troen; na­tuur­lijk ana­ns aro­ma, na­tuur­lijk kers aro­ma, na­tuur­lijk aard­bei aro­ma, na­tuur­lijk man­go aro­ma, glans­mid­del: car­nau­bas.

Hoe smaakt het?

De snoepjes zijn lekker zacht en plakkerig en ze smaken heel zoet. De fruitsmaakjes zijn vrij intens, maar je proeft de verschillende vruchten niet echt terug. Ik proefde ook een licht bittere bijsmaak. Leuk om een keertje te proberen, maar dit gaat geen blijvertje worden hier.

Wat kost het en waar is het te koop?

Ik kocht de Fruit Cubes snoepjes bij Albert Heijn. Ik weet niet of ze ook bij andere supermarkten te koop zijn. Een klein zakje van 50 gram kost €1,19.

3 Reacties

Sanne op 15-4-2015 - 22:38

Ik had deze snoepjes gisteren gekocht - samen met de Swiss Noir Café - en helaas vond ik deze smaak ook tegenvallen.. Ik laat niet zo snel iets staan en ik vind denk ik best veel lekker, maar dit zakje heb ik weggelegd. Het zakje 'Berry' hiervan vond ik wel lekkerder, maar het is ook geen blijvertje helaas. Ik was namelijk wel enthousiast toen ik het in de supermarkt zag liggen! Ook inderdaad door het vegan logo :). Liefs

Greet op 17-4-2015 - 13:42

Deze heb ik een poosje geleden ook geprobeerd, ik had de berry variant. Ik vond de smaak ook tegenvallen, net als jullie. Beetje een zurig-bitter nasmaakje. En ik vond ze erg zacht en plakkerig. Helaas ook voor mij eens maar nooit weer. Zoveel producten met vegan logo kom ik nu ook weer niet tegen dus best jammer...

Martine op 17-4-2015 - 15:33

Ja jammer hè! Hopelijk komen er nog veel meer producten met vegan logo. Ik zie ze wel steeds vaker, dus wie weet :D

Schrijf een reactie