Flora vegan ‘roomboter’

Flora vegan margarine

Er is een nieuwe vegan margarine op de markt van het merk Flora. Hij is gemaakt van koolzaadolie, kokosvet en sheaboter en is daardoor dus palmolie- en sojavrij. Er staat een vegan keurmerk op, dus we weten zeker dat het helemaal vegan is. Flora is een nieuw merk van levensmiddelenconcern Unilever.

De ingrediënten

Plantaardige oliën (koolzaad 39%, kokos 22%, shea 13%), water, amandelpasta 2%, citroensap, zout 0,9%, wortelsap, emulgator (zonnebloemlecithine), natuurlijk aroma.

Hoe smaakt het?

Wow, dit spul smaakt naar roomboter. Blijkbaar hebben ze een hele goede vegan boteraroma ontwikkeld, top! Ik vind deze gezouten variant wel heel zout, dus ik wil ook de ongezouten nog proberen. Als die net zo'n lekkere boterachtige smaak heeft als deze, kun je daar vast ook hele lekkere botercrème, koek en gebak mee maken. Hij heeft een vetgehalte van 75%, dus dat is net genoeg om ermee te kunnen bakken.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze vegan boter is te koop bij Albert Heijn. Een bakje van 225 gram kost €2,39.

10 Reacties

jannie op 14-3-2018 - 23:06

De ongezouten hebben we vorige week gekocht en is heel erg lekker. Maar vind het wel te vet om elke dag , bij het ontbijt en de lunch te eten.

Catharina op 15-3-2018 - 12:01

Hou toch op met zeuren over te vet of te zout......het is niet vetter, zouter of gezonder dan “gewone” boter......het is geweldig dat deze boter vrij is van dierenleed.....en daar doe ik het voor.......!!!!!

Marije op 17-3-2018 - 22:52

Te vet of te zout, dat is persoonlijk, kan met een dieet te maken hebben.

Ramona op 19-3-2018 - 13:08

Ik heb de ongezouten gekocht, ik bemerk niet echt een botersmaak zoals bij the good ol koolzaadolie met botersmaak. Helaas.

Martine op 19-3-2018 - 15:52

Oh dat is jammer inderdaad!

Nadine op 21-3-2018 - 20:11

Ik begrijp dat de bewuste consument graag palmolievrij wil, want de palmolieplantages verwoesten tropisch regenwoud en de arbeidsomstandigheden zijn er belabberd. Maar als er dan, zoals bij Flora, kokosolie of -vet in zit, vraag ik me af of dat nou echt beter is - kokospalmplantages krijgen (nog) niet dezelfde aandacht als palmolie, maar dat zegt niets!

Inez op 22-3-2018 - 12:36

Is de margarine ongehard? Ik weet nooit hoe ik transvetten herkennen moet. Ben niet heel puriteins, maar vet dat in je aderen blijft steken, schrikt me toch wel af....

Inez op 22-3-2018 - 12:41

Nog een aanvulling. Ik googlede net even: het gaat bij transvetten niet zo zeer om de ingrediënten als wel om de bewerking die het ondergaan heeft tijdens fabricage. Dan lijkt het me helemaal lastig te herkennen. Tips?

Martine op 22-3-2018 - 13:30

Hoi Inez, als er gehard vet in een product zit moet dat bij de ingrediënten vermeld worden. In deze margarine zit dus geen gehard vet en ook geen transvet. Hier kun je meer lezen over hoe het precies zit met margarines: https://vegetus.nl/is-margarine-nog-steeds-ongezond/

Marga op 1-5-2018 - 12:13

Dit vette troepje is bijzonder lekker. Ik kan er zo wel een hele theelepel of paplepel of soeplepel van op smullen. Maar och, wat zielig toch weer voor die koolzaadplantjes, het kokosnootje, de kleine lieve zoutkorreltjes, de amandeltjes, en oh die worteltjes! Wat een leed toch weer, en wsch net zoveel als die koe die elke dag bruut gemolken wordt voor de Echte Boter. Grutjes.. bestaat er dan geen vet smeersel dat niet met leed te maken heeft? En dat zwarte dekseltje? Betekent dat iets van de duivel dan? Flora... zwart... vet.... oh jee, echt allemaal key words van Satan! Niet meer eten hoor!

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.