Links

Sinds wij plantaardig zijn gaan eten heb ik enorm veel bijgeleerd over kooktechnieken, ingrediënten en veganisme in het algemeen. Vooral op internet is hierover heel veel informatie te vinden. Hieronder een ‘kleine’ selectie van de websites die ik gebruik.

Het hoe en waarom van plantaardig eten

VeganChallenge

De VeganChallenge is de ideale manier om kennis te maken met veganisme. Je wordt aan de hand meegenomen en krijgt elke dag lekkere recepten en leuke tips. De Challenge wordt regelmatig herhaald, zodat kunt instappen als jij er klaar voor bent. Ook als je je niet inschrijft kun je op de website alsnog de recepten en nieuwbrieven bekijken. Er is ook een ‘buddykaart’ waarmee je andere beginnende en ervaren vegans bij jou in de omgeving kunt vinden. Is de VeganChallenge voor jou nog een beetje te veel van het goede? Probeer dan eerst de makkelijkere VeggieChallenge.

Vegetarisme.be

Fantastische website van de Belgische vereniging EVA –Ethisch Vegetarisch Alternatief. Goede info over dierenrechten, voeding etc. Heel veel recepten en tips voor vegetariërs en veganisten. Ook is er en fijn forum. Voor je alles bekeken hebt ben je wel een paar weken verder.

Veganisme.org

Website van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). Ook hier kun je lezen over gezonde veganistische voeding en de consequenties het consumeren van verschillende dierlijke producten. Verder hebben ze recepten, een lijst met veganistische restaurants en een handig forum, waar je terecht kunt met al je vragen over vegan eten en leven in Nederland.

Informatie over specifieke plantaardige levensmiddelen

Veganisme wiki

Zeer uitgebreid overzicht van welke producten in Nederlandse supermarkten en biowinkels geschikt zijn voor veganisten.

Vegan stuff in Belgium

Engelstalige blog van een goeie vriendin over vegan producten in België. Het Belgische neefje van Gewoon Vegan 🙂

Tokowijzer.nl en Aziatische-ingredienten.nl

Twee handige websites met uitgebreide informatie en veel foto’s over Aziatische producten die ook in de plantaardige keuken veel worden gebruikt zoals tofu, seitan en miso. De tokowijzer heeft bovendien lijsten en recensies van Aziatische toko’s in heel Nederland, zodat je snel een goede toko bij jou in de buurt vindt waar je al die rare ingrediënten kunt halen. Er worden ook veel dierlijke producten beschreven op deze sites, kijk dus specifiek naar de pagina’s met vegetarische producten, tofu, peulvruchten etc.

Winkels

Vega-Life

Webwinkel voor veganistisch eten en non-food variërend van boeken en snoepgoed tot schoenen en knuffels. Ze verkopen ook veganistisch honden- en kattenvoer. Ze hebben een fijne maar kleine fysieke winkel in Amsterdam.

Veggiedeli

Internetwinkel voor veganistische voedingsmiddelen. Gelukkig is deze webwinkel sinds begin 2013 weer operationeel. Ze hebben een zeer uitgebreid assortiment kaas- en vleesvervangers en andere vegan producten.

Vegan Mission

Nog een webwinkel voor vegan voedinsmiddelen, met deels andere producten dan Veggiedeli. Vooral veel meer verschillende soorten chocolade.

BioVegan winkel

Grotendeels biologische winkel die helemaal vegan is. Ze hebben een zeer uitgebreid assortiment vlees- en kaasvervangers, waarvan sommige uniek zijn voor Nederland. Je kunt online bestellen of de winkel bezoeken in Budel (Noord-Brabant).

De Zuidmolen en De Hoop Klarenbeek

Bij deze online molenwinkels kun je relatied goedkoop tarweglutenpoeder, noten, gedroogde vruchten en andere bakingrediënten bestellen.

Uit eten

Vegan friendly

Lijst en kaart van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme met horeca-bedrijven en winkels met vegan opties.

Happycow

Deze website verzamelt informatie over vegan frienly restaurants in alle landen van de wereld. Heel handig als je op vakantie gaat.

Receptensites

Vegetus

Onze allereigenste receptensite!

Wat eet je dan wel?

Leuke site met hippe recepten en tips voor supermarkt producten.

Plantaardigheidjes

Daniëlle kookt heerlijke culinair verantwoorde recepten en maakt er prachtige foto’s van. Fijne bron van kook-inspiratie!

De Groene Meisjes

Merel en Jamie zijn super hippe vegans en bloggen over alle aspecten van gezonder eten, fair trade shoppen and duurzaam leven.