Duyvis oven roasted nootjes

door onder Chips & zoutjes
Kenmerken: , , ,

Duyvis oven roasted almonds, veganIk ben helemaal verzot op deze 'oven roasted' nootjes van Duyvis. Er zijn verschillende varianten: amandelen, cashews, pinda's en gemengde noten. Duyvis heeft bevestigd dat al deze nootjes helemaal vegan zijn, inclusief de aroma's.

De ingrediënten

Aman­de­len, har­ti­ge smaak (zout, ge­mo­di­fi­ceerd zet­meel, rijs­te­bloem, gist­ex­tract, gist­poe­der, ge­ka­ra­me­li­seer­de sui­ker, dex­tro­se, aro­ma, pa­pri­ka­poe­der, uip­oe­der), sta­bi­li­sa­to­ren (aca­cia gum, sor­bi­tol).

Hoe smaakt het?

Ik vind deze nootjes echt super lekker. Ze zijn niet zo zout of vet als veel andere geroosterde noten, maar door de kruiden die erop zitten zijn ze wel lekker hartig en hebben ze wat meer smaak dan kale noten. Ik eet ze graag zo uit het vuistje tussendoor, maar ze zijn ook heerlijk in maaltijdsalades.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze nootjes zijn verkrijgbaar bij de meeste A-merk supermarkten. Een zakje amandelen kost ongeveer €1,90 voor 125 gram. De pinda's zijn €1,30 voor 225 gram.

4 Reacties

Marijke Mollema op 19-2-2016 - 14:11

Ik heb nu voor het eerst de pinda variant. Wat zijn ze lekker!! Ook niet zo heel gigantisch aromatisch. Dank je voor het plaatsen, Martine.

Martine op 19-2-2016 - 16:29

Fijn dat jij ze ook lekker vindt Marijke!

Rutger op 21-2-2016 - 23:27

Weet je toevallig of dit ook opgaat voor de borrelnootjes uit dezelfde serie?

Martine op 22-2-2016 - 8:32

Die heb ik nog niet nagevraagd, dus dat weet ik niet.

Schrijf een reactie