Dr. Oetker custardpoeder

door onder Pakjes en zakjes
Kenmerken: , , , , ,

Dr. Oetker custardpoeder, veganMet custardpoeder kun je heel veel leuke dingen doen, zoals zelf vegan pudding en vla maken. Je kunt gewoon de instructies op het pakje volgen, en in plaats van koemelk plantaardige melk gebruiken. Dr. Oetker heeft bevestigd dat voor hun custardpoeder geen dierlijke ingrediënten of hulpstoffen worden gebruikt.

De ingrediënten

Mais­zet­meel (be­vat sulfiet), zout, kleur­stof­fen (E160a, E160b), aro­ma.

Hoe smaakt het?

De pudding die je met dit custardpoeder maakt is lekker zacht en romig, en heeft een fijne vanillesmaak. Behalve voor toetjes, kun je het ook goed gebruiken om vulling voor taart en puddingbroodjes te maken.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt dit custardpoeder bij bijna alle A-merk supermarkten in het schap met de bakmixen en dergelijke. Een pak van 400 gram kost ongeveer 45 cent, dus het is ook nog eens een enorm budgetvriendelijk product.

10 Reacties

Framboos op 25-8-2015 - 16:07

heb je toevallig ook de mix voor kruimeltaartbodem al eens nagevraagd? Die ziet er ook vegan uit..

Martine op 26-8-2015 - 9:34

Nee, dat heb ik nog niet gedaan. Ik heb net even gekeken en het ziet er inderdaad vegan uit. Er zit lecithine in, dat zou evt. eierlecithine kunnen zijn, maar met de nieuwe allergenenwetgeving zijn ze verplicht om dat aan te geven als het zo is.

Marcel Berkien op 2-9-2015 - 9:56

Hallo Martine, Deze productpagina is voor mij (en denkelijk heel veel anderen) heel erg handig. Bedankt voor al je uitzoekwerk! Groeten, Marcel

Martine op 2-9-2015 - 10:03

Thanks Marcel! Fijn om te horen. :-)

Oscar op 23-4-2016 - 7:51

Dat custard ook metkokos- of sojamelk kan wist ik al, maar kan ik de suiker ook vervangen voor honing of zoetstof?

Martine op 23-4-2016 - 9:25

Ja, dat kan Oscar. Let alleen op dat honing strikt genomen niet veganistisch is (gemaakt door bijen).

dani op 20-1-2017 - 21:16

Op de verpakking staat dat er sporen van melk en ei in kunnen zitten,reken maar dat dat ook zo is als je weet wat dr.oetker allemaal fabriceert.

Martine op 21-1-2017 - 9:00

Hoi dani, 'sporen van' waarschuwingen zijn bedoeld voor mensen die allergisch zijn. De meeste vegans hechten hier geen belang aan omdat het voor het welzijn van de dieren weinig zin heeft om deze te vermijden. Er zitten overal kleine spoortjes van dierlijke stof in die niet vermeden kunnen worden tijdens het productieproces. Denk aan sporen van meegemalen insecten in meel. Dit is niet te voorkomen en valt dus buiten de definitie van veganisme waarin staat dat je producten van dierenleed moet voorkomen voor zover mogelijk en uitvoerbaar (possible and practicable).

Lau op 16-2-2018 - 16:16

Hoi Martine, De ingrediënten zien er idd prima uit, ik vroeg me alleen af waar de (natuurlijke) suikers van de koolhydraten vandaan komen die ik zie bij de voedingswaarde? Aangezien pure maizena geen suikers bevat, komt die van de aroma's e.d?

Martine op 18-2-2018 - 14:03

Hoi Lau, dat weet ik niet. Dit soort vragen kun je het beste aan de klantenservice van Dr. Oetker stellen.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.