Dr. Oetker cheesecakemix

door onder Desserts, Pakjes en zakjes
Kenmerken: ,
Dr. Oetker cheesecake, vegan

Dr. Oetker maakt steeds meer vegan taartmixen! Eerder veganiseerde ik al hun meringue taart. In de verpakking voor deze cheesecake zit een zakje bodemmix, een zakje cheescakemix en een uitklapbare kartonnen bakvormpje. De mixzakjes zelf zijn vegan en de dierlijke ingrediënten die je volgens de instructies moet toevoegen zijn makkelijk te vervangen. Ik gebruikte Alpro Go On sojakwark in plaats van de monchou en crème fraîche (in een emmertje Go On zit precies genoeg). Als je een sojavrije cheesecake wilt kan het denk ik ook prima met kokosyoghurt. De boter verving ik door margarine. Voor de eieren kun je per ei een theelepel maizena of no-egg en twee eetlepels water gebruiken. Met deze mix maak je een kleine cheesecake, wat handig is als je maar voor een paar mensen een taartje wilt bakken.

De ingrediënten

Cheesecakemix(90 g): suiker, tarwebloem, gemodificeerd zetmeel, dextrose, voedingszuur (citroenzuur), verdikkingsmiddel (xanthaangom), zout, aroma’s, natuurlijk citroen-limoenaroma. Bodemmix(100 g): tarwebloem, suiker, plantaardige olie (palm, raap), rijsmiddelen (E500, E503, E450), zout, emulgator (zonnebloemlecithine).

Hoe smaakt het?

Ik vond de taart heel geslaagd. Lekker fris van smaak met een romige textuur. Het is wel aan te raden om er wat fruit (vers op diepvries) door te doen, zoals ook op de verpakking wordt aangeraden. Mijn collega's hebben er ook van gesmuld.

De mix is snel en makkelijk te maken. Hij staat in een mum van tijd in de oven. Hij moet dan wel ruim een uur bakken en ook lang afkoelen, dus houd daar rekening mee. Ik had wel wat moeite om de oventemperatuur te vinden op de verpakking, want die staat in een klein kadertje op de zijkant.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze bakmix bij verschillende supermarkten, onder ander bij grote vestigingen van Albert Heijn. Ik betaalde €2,55 voor een doosje.

11 Reacties

Suzanne Kingma op 18-9-2018 - 15:58

Bedankt voor deze tip, ik maak hem echt vaak. Heerlijk taartje en lekker makkelijk.

Martine op 19-9-2018 - 10:04

Leuk Suzanne!

sonja op 5-11-2018 - 11:16

Wat een makkelijk recept! Ik ga hem proberen. Maakte cheesecake altijd met yoghurt en cashewnoten. Ook heel lekker, maar wel meer werk ;) Jouw site's zijn fantastisch Martine! Waarom heb je deze niet op Vegetus staan? Gelukkig ken ik beide sites. Lang niet meer gekeken, maar ga weer eens een kijkje nemen. Ik had op jouw sinaasappel tulband cake zelf ontzettend veel variaties gemaakt. Bijna alle taarten en cakes die ik maak, hebben dat recept als basis. Ben je echt heel dankbaar! En zelfs met vulling van noten en fruit enz gaat het erg goed met dat recept. Hij valt zeker niet uit elkaar. Ik laat mijn cakes en baksels wel wat langer in de oven. En ze worden absoluut niet droog, maar juist lekker smeuïg. Ik laat ze ook altijd bedekt afkoelen, omdat dit ze juist zo lekker smeuïg maakt. Dat is een persoonlijke smaak natuurlijk. Ik heb een elektrische oven en laat alles meestal op 180 graden ruim 50 minuten erin en dan de onderkant nog 5 minuten. Dat gaat prima. Iedere oven is anders en je moet in het begin dat je een nieuwe over hebt, even uitzoeken wat de beste temperatuur is. Daar gaat het wel vaak mis bij mensen die zeggen dat hun baksels instorten of niet gaar zijn. Ik ga deze cheesecake van de week maken en dan laat ik weten hoe hij geworden is. Ben zo benieuwd! Je bent een kanjer Martine!!!! Gewoon alles wat je doet en je passie voor het plantaardig eten en dit overbrengen op anderen. Ik heb veel bewondering voor je. Heel veel liefs, Sonja

Martine op 5-11-2018 - 14:12

Dankjewel Sonja! Op Vegetus post ik liever alleen 'echte' recepten. Voor de kant-en-klare producten en mixen heb ik deze site.

sonja op 5-11-2018 - 11:22

Het lijkt me dat je ook 2 verpakkingen kunt gebruiken voor een grotere cheesecake. En dan de baktijd verlengen en een grotere springvorm gebruiken. Ik ben niet zo van het koken of bakken met pakjes, maar soms is het wel erg handig hahaha. Als je snel iets bijzonders in elkaar wilt zetten voor onverwachts bezoek. Liefs!

Martine op 5-11-2018 - 14:13

Verdubbelen kan denk ik heel goed inderdaad.

Welmoed op 6-1-2019 - 12:51

Ik heb net de lavacakejes geprobeerd met no-egg, maar dat wordt geen cake. Desondanks wel lekker.

Ash op 25-1-2021 - 8:26

Ha Martine, Ik begrijp het stukje over het vervangen van de eieren niet helemaal. Als ik maizena ga gebruiken, moet ik dan per ei 1 THEElepel maizena én twee EETlepels water? In andere recepten waar ik maizena als vervanger gebruik is het namelijk beide eetlepels. Hoop dat je mij gauw kunt antwoorden, dan g ik dit heerlijke taartje zo maken!

Ash op 25-1-2021 - 11:03

Ha Martine, Ik heb precies gedaan wat hierboven beschreven wordt maar hij is mislukt. De taart blijft te nat. Jammer, ik had nog gevraagd naar de eivervanger maar had geen antwoord gekregen. Voor mij is dit een no go.

Martine op 12-2-2021 - 11:09

Hoi Ash, jammer dat het niet gelukt is. Ik gebruikte inderdaad 1 theelepel maizena en 2 eetlepels water per ei. Dus in totaal 3 theelepels maizena en 6 eetlepels water. Bij mij werkte dit prima, dus ik weet niet wat er bij jou fout gegaan is...

Roos op 15-3-2021 - 16:09

Met kokos yoghurt gaat het ook heel goed.

Schrijf een reactie