Dr. Oetker bakmix voor lava cakejes

door onder Desserts, Pakjes en zakjes
Kenmerken: 
Dr. Oetker Lava cakes, vegan

Nog zo'n leuke accidentally vegan bakmix van Dr. Oetker! In de doos zit een zakje bakmix, een zakje chocolade en vier bakvormpjes. Je moet zelf 2 eieren toevoegen. Deze kun je vervangen met ei-vervanger poeder of maizena met water (1 eetlepel maizena en 3 flinke eetlepels water per ei). Ik heb het ook met aquafaba (kikkererwtenvocht) geprobeerd, maar dat was geen succes. Je hebt iets nodig wat het beslag laat stollen.

De ingrediënten

Cakemix (165 gram): suiker, tarwebloem, 8,1% chocoladestukjes (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator (E 322)) 2,2% magere cacaopoeder, aroma, zout. Chocoglazuur (75 gram): plantaardige oliën (palmolie, sheaboter), suiker, 19% magere cacaopoeder, emulgator (zonnebloemlecithine).

Hoe smaakt het?

Dit zijn lekkere smeuïge chocoladebommetjes. Ze zijn prima te bakken met een ei-vervanger, al vond ik ze wat lastig te storten. Vet de vormpjes echt goed in. Ik vind ze wel vrij prijzig. Toch maar eens proberen of ik het ook helemaal zelf kan, zonder doos.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze bakmixen bij verschillende supermarkten, onder andere Albert Heijn. Ik betaalde 2,79 voor een doos waar je vier cakejes mee kunt maken.

7 Reacties

loj op 14-7-2017 - 13:02

Kleine tip voor gebak wat moeilijk uit de vorm is te krijgen: als je het uit de oven haalt, zet het direct op een doordrenkte theedoek (op een afkoelrooster uiteraard). Wacht 10 minuten en het gaat zonder problemen uit de vorm. Iemand wees me hierop een paar jaar geleden en met vele soorten baksels heeft het nog niet één keer gefaald.

Martine op 15-7-2017 - 8:08

Goeie tip, ga ik zeker proberen!

Nora op 19-7-2017 - 17:08

Wat fijn dat we als vegans toch een aantal opties hebben als het gaat om bakmixen! Denk je dat je ook lijnzaad kunt gebruiken als ei-vervanger?

Martine op 20-7-2017 - 9:18

Hoi Nora, lijnzaad werkt denk ik minder goed omdat het niet echt stolt tijdens het bakken. Iemand zei dat het met banaan wel erg lekker was.

linda op 1-8-2017 - 9:19

Hoi, E-nummer322 kan wel dierlijk zijn. is niet altijd zo maar in ongeveer 40% van de gevallen is dit dierlijk.

Martine op 1-8-2017 - 9:25

Hoi Linda, ik heb het nagevraagd en in dit product is het plantaardig. Bovendien is dierlijke lecithine meestal eierlecithine en dan moet er een allergenenwaarschuwing bij staan.

Nina op 10-11-2017 - 3:00

Oh super dat deze vegan zijn! Ik heb het met lijnzaad geprobeerd, erg lekker maar dan is het vormpje maar voor de helft gevuld idd..

Schrijf een reactie