Dr. Oetker amandelspijs
Met deze amandelspijs van Dr. Oetker kun je vrij makkelijk zelf allerlei lekkere dingen maken. Wikkel hem bijvoorbeeld een rol in vegan bladerdeeg, dan heb je een zelfgemaakte banketstaaf! Je kunt de spijs ook gebruiken voor deze heerlijke feeststol of voor gevulde speculaas. Leuk voor de kerstdagen!
Volgens de instructies op het pakje moet er een ei doorheen, maar dat kun je makkelijk weglaten of vervangen door een scheutje water of sojamelk, om de spijs wat smeuïger te maken.
De ingrediënten
Amandelen (45%), suiker, water, aroma, bevochtingsmiddel E422, verdikkingsmiddel E415, conserveermiddel E202, voedingszuur (citroenzuur).
Hoe smaakt het?
Deze spijs heeft een lekker zoete amandelsmaak. Ik kneed er graag een lepeltje citroensap of wat citroenrasp door om hem wat frisser te maken. Het is ook lekker om er specerijen zoals gember en kardemom aan toe te voegen.
Wat kost het en waar is het te koop?
De spijs is te koop bij de meeste A-merk supermarkten. Een pakje van 300 gram kost ongeveer €2,20.
3 Reacties
Ik heb er gevulde speculaas mee gemaakt, maar ik wist zeker niet of de E-nummers veganistisch waren.
Water/sojamelk kun je ook vervangen door appelmoes. Harrie (als meisjesnaam)
Dank je wel voor de info. Citroensap en kardemom ga ik zeker doen. Ook lekker bij eigengemaakte spijs🌹
Schrijf een reactie