Dodoni vegan feta

door onder Kaas
Kenmerken: , , ,
Dodoni vegan feta

Het bekende Griekse kaasmerk Dodoni heeft net hun eerste vegan product gelanceerd, vegan feta! Die moesten we natuurlijk meteen proeven, en ook even vergelijken met andere vegan feta's.

De ingrediënten

Water, kokosolie (18%), gemodificeerd zetmeel, zeezout, aardappeleiwit, citrus vezels, veganistisch aroma, olijfextract, vitamine B12

Hoe smaakt het?

Ik was prettig verrast door de smaak van dit kaasje! Vergeleken met de feta van Violife is die van Dodoni iets kruimeliger en minder vettig van textuur, lekker in salades. De smaak lijkt voor mijn gevoel op die van schapenkaas, terwijl Violife meer op geitenkaas lijkt. Als je de kaas verhit, smelt hij tot een mooie romige massa. Heel geschikt om bijvoorbeeld een lekkere pastasaus mee te maken.

De slogan op de verpakking is 'Free from dairy, Not free from taste'. Als ik het marketing team een tip mag geven, zou ik daar snel 'Full of taste' van maken!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze kaas bij Albert Heijn in de koeling. Een verpakking van 200 gram kost € 2,99.

2 Reacties

Ralf op 3-11-2021 - 13:53

Dit vond ik beter qua textuur dan Violife, maar de smaak valt flink tegen helaas.

Michelle op 12-11-2021 - 19:07

Heerlijke fetakaas smaakt echt het zelfde als de niet vegan variant echt geweldig nu hoef ik geen fetakaas te missen die van violife smaakt niet eens naar fetakaas komt niet eens in de buurt. Ik ben blij dat dodoni heerlijke fetakaas heeft gemaakt enige minpunt is beetje droog

Schrijf een reactie