Dee’s vegan worstjes

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , , , ,

Dee's worstjes, veganJumbo verkoopt sinds kort deze worstjes en andere vleesvervangers van het merk Dee's. Dee is een 'voedingsdeskundige' en haar producten zijn dus ook helemaal vanuit dat oogpunt bedacht. Ze zijn rijk aan eiwit en vezels en vrij van soja en gluten.

Deze producten zijn een beetje controversieel. Veel mensen vinden ze niet lekker en ik heb ook al een paar keer gehoord dat ze moeilijk te bakken zijn. Ik vind ze zelf wel okay, maar toch is het jammer dat Jumbo niet gekozen heeft voor een wat toegankelijkere vegan vleesvervanger zoals de producten van Vegafit.

Er zit een velletje van zeewier/rijstpapier om de worstjes. Het is de bedoeling dat je dit erom laat zitten, meebakt en opeet. Als je het velletje eraf haalt is het geen worstje meer en hou je alleen erwtenprut over.

De ingrediënten

Erwtenproteine, witte bonen, zwarte bonen, gemalen lijnzaad, geroosterde knoflook (0,2%), paddenstoelen (1%), kruiden en specerijen, Iers raapzaadolie, Iers Dulse zeewier (0,7%).

Hoe smaakt het?

David en ik vonden de worstjes best lekker, maar niet geweldig. Ze hebben een mild kruidige smaak die mij een beetje aan Duitse bratwurst deed denken, niet verkeerd. De worstjes zijn vanbinnen heel zacht, een beetje puree-achtig. Als je de buitenkant goed knapperig bakt is dat wel okay, maar een iets stevigere textuur had ik lekkerder gevonden.

Dee's worstjes, veganMet het bakken had ik geen problemen, maar ik heb een hele fijne keramische anti-aanbakpan van BK. Bak de worstjes in een beetje olie op middelhoog vuur en wacht rustig tot ze een mooi korstje hebben voor je ze probeert om te draaien. Neem de tijd en zorg dat ze aan alle kanten lekker bruin en knapperig worden.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze worstjes en andere Dee's producten bij Jumbo. Een verpakking met 6 worstjes van 35 gram kost €3,49.

12 Reacties

Chester op 4-12-2015 - 9:01

Bedankt voor de info. Ik vroeg me al af of dat velletje eetbaar was. Ik had het er af gehaald, waardoor de worstjes tijdens het bakken uit elkaar vielen. Dee verkoopt ook een burger, nog nooit een burger gegeten die zo smakeloos was.

ramona op 4-12-2015 - 12:12

Ik heb ze zien liggen, ben toch benieuwd, ga t uitproberen. Vond alleen de claim op de verpakking dat er b12 inzat want zeewier weer een beetje jammer.

Ruud op 4-12-2015 - 22:04

Deze worstjes wilde ik laatst ook proberen, maar toen ik er een plaatje van zag had ik al geen trek meer. Zagen er verre van lekker uit. Ze doen me denken aan worst uit een worstenbroodje met een velletje erom. Ik wil nog een paar tips weggeven over worstjes die ik zelf erg lekker vind en sinds een paar maanden vaak eet, namelijk Healthy Planet Stevige knakworstjes. Ze smaken erg goed en hebben een echt vlezige structuur en smaak vind ik. Ik bak ze met een beetje rijstolie een minuut of 5 in een pan. Daarnaast eet ik ook de worstjes van het merk Wheaty, de mini weenies, worst chorizo en boerenknakworst. Ook allemaal prima worstjes en ook weer een goede structuur. Allemaal vegan en te halen bij Ekoplaza. Ps. Ze hebben nu ook de bitterballen en kroketten van De Vegetarische Slager daar (ook vegan)

David op 4-12-2015 - 22:45

Ik heb nog nooit zo een vieze worstjes gegeten... De burgers waren ook echt niet lekker, maar smaken verschillen.

Simone op 6-12-2015 - 11:24

Ik had ze meegenomen voor gourmette gisteren op pakjes avond, niemand vond ze lekker =(, jammer (gelukkig hadden we nog genoeg andere vegan bakseltjes die wel lekker waren).

Sannes op 9-12-2015 - 9:54

Ik heb de burgers en beide soorten worstjes laatst ook geprobeerd en vond ze erg smakeloos en de structuur ook waardeloos. Bij ons bij de Jumbo inmiddels ook niet meer te koop, dus ik denk dat meerdere mensen er zo over dachten. :)

Josefien op 1-1-2016 - 11:22

Ik vind de worstjes heel erg lekker. Goede structuur en goed gekruid. Ze zien er voor het bakken onsmakelijk uit.

Angeline op 1-3-2016 - 20:18

Wij vonden zowel de burgers als de worstjes echt niet lekker... Het velletje om de worstjes lijkt op plastic. Erg jammer dit...

Brigitte op 6-4-2016 - 15:05

Ik had de worstjes in de oven gemaakt en vond ze juist wel lekker haha

Ester op 9-4-2016 - 17:36

De worstjes zagen er zo ONsmakelijk uit dat ik ze toch eens wilde proberen. Wist niet meer hoe het zat met dat 'condoom' dus dat heb ik er af gehaald en de boel als een soort gehakt gebakken. Smaakt prima door mijn stoofpotje. Ik zal ze ook nog eens met velletje bakken om zelf te oordelen of ik ze lekker vind ;-)

Lonneke op 28-7-2016 - 9:00

Ik vind de worstjes goddelijk! Eindelijk eens echt een goed eiwitrijk product dat past binnen mijn vegan en glutenvrije lifestyle. Ik vind beide varianten heerlijk( de worstjes wel, de burgers niet) Je kunt voor het bakken de worstjes in schijfjes snijden of als gewoon geheel in de pan bakken(velletje laat je erom natuurlijk!!!). Om te zorgen dat de worstjes intact blijven en mooi bruin en krokant worden, gebruik je een anti-aanbak koekenpan met een klein beetje olie. Je bakt de worstjes op een laag vuur waarbij je de pan steeds beweegt zodat de worstjes draaien! Zo klaar! Je moet er wel bij blijven dus. Enjoy!

Yvonne op 10-11-2016 - 14:15

Hoi Martine, bij Veggie4u kun je de vegan Linda Mc Cartney worstjes kopen. Die vind ik persooonlijk erg lekker

Schrijf een reactie