Deen muesli afbakbrood

door onder Brood en zo
Kenmerken: , , ,
Deen rozijnen-notenbrood, vegan

Update: dit brood lijkt uit het assortiment verdwenen te zijn. Ik hoop dat ie nog terugkomt!

Ik ben dol op mueslibrood, en gelukkig zijn er met wat zoekwerk ook vegan versies van te vinden. Bij DEEN vond ik dit mooie rozijnen-noten afbakbrood. Ik heb bevestiging gehad dat de e-nummers in het brood plantaardig zijn.

De ingrediënten

Volkorentarwemeel, water, 18,5% rozijnen, 15% hazelnootstukjes, bakkersgist, tarwegluten, sesamzaad, roggezuurdesem (roggezuurdeeg (gedroogd), dextrose, emulgator: E471, tarwebloem, plantaardige olie (raap)), bakkerszout, gierstkorrels, zonnebloempitten, gerstevlokken, havervlokken, lijnzaad, maïsgries, rijstvlokken, plantaardige olie (katoenzaad, raap, zonnebloem), sojagrits, veldbonenmeel, emulgator: E472e, moutmeel (gerst).

Hoe smaakt het?

Ik vind dit een lekker brood. Het is goed gevuld met rozijnen en hazelnoten en heeft een heel mild zuurdesem smaakje. Het heeft een lekker stevige beet, maar is niet overdreven zwaar. Ik vind het ook tof dat het van volkorenmeel gemaakt is.

Je kunt het in zijn geheel afbakken, maar als je maar een paar sneetjes wilt kun je die ook afsnijden en even in je broodrooster doen. Zelfs helemaal onafgebakken is dit brood goed te eten, zeker met een beetje lekkere plantaardige margarine erop gesmeerd. Als je het brood niet in één keer opeet kun je de rest een paar dagen op kamertemperatuur bewaren of invriezen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Dit brood is alleen verkrijgbaar bij DEEN supermarkten. Je betaalt €1,70 voor een brood van 400 gram.

7 Reacties

Ramona op 11-1-2017 - 23:04

Dit is mijn favo brood. Ik hou helemaal niet zo van boter, nooit gedaan maar hier gooi ik een dikke laag of becel plantaardig of alpro smeerbaar (ik denk dat ik de alpro stiekem net lekkerder vind) op als het net uit de oven is, nog helemaal heet. Smelt het er zo in....zo....lekker.... Morgenochtend weer :)

Martine op 12-1-2017 - 21:49

Klinkt goed Ramona!

Ramona op 19-2-2017 - 23:08

Martine, ze hebben het uit het assortiment gehaald :S :S :S :S :S :S :S Wat een DECEPTIE

Martine op 20-2-2017 - 8:42

Oooh wat jammer! Ik wilde er eergisteren eentje kopen, en toen lagen ze er inderdaad niet. Buh :(

Deen Reviews op 3-7-2017 - 3:26

Wat jammer dat ze uit het assortiment zijn :(( Bij Deen vragen of ze ze weer terug willen halen?

Patrick op 12-10-2017 - 15:32

Ik koop tegenwoordig boeren maisbrood bij de supermarkt. Dat si ook vegan toch? Ingrediënten zijn: Tarwebloem, water, gepofte mais, bakkersgist, zonnebloempitten, maisgries, tarwegluten, gejodeerd zout, enzymen (tarwe), gedroogd roggezuurdesem, tarwemoutmeel, dextrose, raapzaadolie, gedroogd tarwezuurdesem,kurkuma-extract, specerijen (kurkuma, koriander, fenegriek, lavaswortel, komijnzaad, gember, dille), gedroogde gist, meelverbeteraar (E300, geschikt voor vegan).

Martine op 12-10-2017 - 19:50

Hoi Patrick, ja hoor dat brood is vegan. Niet te veel twijfelen. :-)

Schrijf een reactie