De Ruijter Vlokfeest chocovlokken

door onder Broodbeleg, Chocola
Kenmerken: ,
De Ruijter vlokfeest, vegan

David houdt enorm van chocoladehagel en chocovlokken. Gelukkig zijn die best vaak vegan, zeker de pure en mix varianten. Pas stond hij met dit pak 'Vlokfeest' van de Ruijter in zijn hand, en kwamen we erachter dat ook deze vegan is!

De ingrediënten

Suiker, magere cacao, cacaoboter, gehard plantaardig vet (palmpit), dextrose, tarwezetmeel, emulgator (sojalecithine), aroma, kleurstof (bèta-caroteen).

Hoe smaakt het?

Deze vlokken hebben een lekkere chocoladesmaak en smelten fijn op je tong. Leuk voor op de boterham, of om een toetje, taart of cake mee te versieren.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt dit product bij de meeste A-merk supermarkten. Een pak van 300 gram kost ongeveer €1,60.

6 Reacties

Thomas op 25-10-2017 - 16:12

Is de aroma ook vegan/nagevraagd?😃

Martine op 26-10-2017 - 12:23

Hoi Thomas, in dit geval heb ik het aroma niet nagevraagd, omdat de kans dat het dierlijk is heel klein is.

jannie op 2-11-2017 - 22:54

Staat er ook een vegan teken op?

Martine op 3-11-2017 - 7:47

Nee, maar de meeste vegan producten hebben dat niet.

Gülbahar op 21-11-2017 - 13:30

In Nederland zetten ze niet zo snel het etiket (geschikt voor veganisten of vegetariers) erop, heb ik gemerkt. Maar wat overal ter wereld of in meerdere landen wordt verkocht/afkomstig is staat dan wel weer een vegan/vegetarisch teken op. Als je naar de ingredienten kijkt dan kom je er toch wel snel achter dat je gewoon als veganist/vegetarier een heleboel dingen gewoon kan eten. Het is een kwestie van rondkijken en vragen. Ik kan mij wel herinneren dat ik gewoon vraag aan de klantenservice van bepaalde producten. Heb vandaag bij de Jumbo zelfs naar de veganistische kaas gevraagd omdat ze deze hier niet verkopen, ze gaan het zelfs voor mij bestellen, hoe geweldig is dat?!

Angela op 9-3-2018 - 16:54

De chocoladevlokken van het bekende budget merk Choca, zijn ook vegan. Leuke tip voor de low-budget kopers onder ons misschien :)

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.