Davelaar koeken

door onder Koekjes en cake
Kenmerken: 
Davelaar vegan koeken stroopkoeken

Davelaar heeft de dierlijke vitamine D uit hun koeken gehaald, zodat ze nu vegan zijn! Naast de originele koeken en stroopkoeken op de foto, zijn er ook nog vegan koeken met speculaaskoeken en citroencake smaak.

De ingrediënten

Originele koeken: tarwebloem, suiker, plantaardige oliën (palm, raapzaad), rijsmiddel: natrium-carbonaten; sojabloem, gedroogde glucosestroop, invertsuikerstroop, zout, aardappelzetmeel, glucosestroop, tarwezetmeel, emulgator: sojalecithine; aroma.

Stroopkoeken: tarwebloem, suiker, plantaardige oliën (palm, raapzaad), 13,5% suikerstroop, rijsmiddel: natriumcarbonaten; sojabloem, gedroogde glucosestroop, invertsuikerstroop, zout, aardappelzetmeel, glucosestroop, tarwezetmeel, emulgator: sojalecithine; aroma

Hoe smaakt het?

Deze koeken zijn mooi bros met een traditionele zandkoekjes smaak. Lekker bij een kop koffie of thee.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze koeken bij bijna alle A-merk supermarkten. Een verpakking met 20 originele koeken of 8 stroopkoeken kost ongeveer 2 euro.

4 Reacties

Sanne op 13-6-2019 - 13:17

Ik vind de speculaaskoeken echt zooo lekker! Ik kocht ze bij de Dekamarkt in het uitverkoophoekje maar daarna heb ik ze nergens meer gespot...bij de Dekamarkt zijn ze zoals ik al kon verwachten weg, ze liggen ook niet bij onze AH...wel de stroopkoeken en jodenkoeken maar die vind ik beiden best wel smaakloos. Nee ik smacht naar de speculaaskoeken!!! Ik hoop dat ik ze ergens ga vinden.

Martine op 14-6-2019 - 9:09

Hoi Sanne, je zou Davelaar een berichtje kunnen sturen om te vragen waar de speculaaskoeken nog wel te koop zijn.

Veerman op 17-10-2020 - 7:13

Beste davelaar koeken makers waar is de jodenkoek van weleer??was groot fan van jullie jodenkoeken nu niet meer koek is harder smaak anders

Martine op 31-10-2020 - 7:56

Hoi Veerman, Gewoon Vegan is een productreview website. Je kunt je vraag het beste direct aan Davelaar zelf stellen.

Schrijf een reactie