Crownfield mueslirepen

door onder Tussendoortjes
Kenmerken: , ,
Crownfield maple syrup repen Lidl vegan

Lidl verkoopt onder hun huismerk Crownfield verschillende vegan mueslirepen. Je moet even goed opletten, want in sommige varianten zit melk, maar de smaken hazulnut, cranberry, Canadian maple syrup zijn vegan. Lidl heeft bevestigd dat de gebruikte glycerol, lecithine en aroma's plantaardig zijn. De hazelnut en cranberry repen zijn gezoet met maltitol in plaats van suiker.

De ingrediënten

Maple syrup: 67,5% havervlokken, suiker, palmvet, glucosestroop, 2% esdoornsiroop, karamelsuikerstroop, zout, rijsmiddelen: natriumcarbonaten, ammoniumcarbonaten; emulgator: lecithinen, natuurlijk aroma.

Hazelnut: zoetstof": maltitolen, 31,3% havervlokken, 10,6% volkoren tarwecrispies (volkoren tarwemeel), 10% hazelnootstukjes, zonnebloemolie, 4,1% conflakes (maïs, zout, gerstemoutextract), bevochtigingsmiddel glycerol, kokosvlokken, geroosterd sesamzaad, natuurlijk aroma, zout, emulgator: lecithinen (zonnebloem).

Lidl Crownfield mueslirepen vegan

Hoe smaakt het?

Ik vind deze mueslirepen erg lekker, vooral de maple variant. Ze zijn lekker knapperig. De maple siroop proef je niet echt terug, maar het zijn wel fijne repen. De suikervrije repen zijn ook okay, zeker als je graag een suikervrije versie wilt. Het is wel een beetje lastig dat de maltitolstroop makkelijk smelt, zodat de suikervrije repen een beetje uit elkaar vallen als het wat warmer wordt.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze mueslirepen zijn te koop bij Lidl. Ik weet de exacte prijs niet meer, maar een doosje met 8 repen van 25 gram kost volgens mij ongeveer €1,30.

4 Reacties

siny op 25-4-2016 - 10:40

De Crowni Cerealienriegel repen zijn erg lekker ,en zijn handig voor Diabeet patient Een nadeel ze vallen gauw uit elkaar Maar ze zijn handig om mee te nemen ,voor tussendoortje Gr Siny

Robotmaaier op 19-11-2018 - 22:33

Ik vind ze ook erg lekker. Eet 1 reepje per week in het weekend. Groetjes, Karin

Karin op 27-12-2018 - 10:18

Ons lichaam reageert precies hetzelfde op suiker dan op maple siroop wat ook gewoon suiker is. Dus je kunt niet zeggen dat dit product suikervrij is want dat is het niet. Daarbij is bij het bovenste product het derde ingrediënt suiker

Martine op 29-12-2018 - 16:49

Hoi Karin, in dit artikel beschrijf ik twee verschillende soorten mueslirepen. De tweede variant met hazelnoten is gezoet met maltitolen, een vorm van suikeralcohol. Deze zijn daarom als suikervrij te beschouwen. De maple mueslirepen zijn inderdaad niet suikervrij.

Schrijf een reactie