Creamy moments kokosyoghurt

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , , , ,

Creamy moments kokosyoghurt, vegan

UPDATE: Creamy moments gebruikt inmiddels een volledig zuivelvrije yoghurtcultuur, dus hun product in nu helemaal vegan. Zie dit bericht op hun Facebookpagina.

Kokosyoghurt verovert de Nederlandse markt! Naast de kokosyoghurt met fruitsmaak van Harvest Moon die ik vorige week postte heeft Albert Heijn nu ook deze naturel yoghurt van Creamy Moments. Net zoals andere kokosyoghurts is deze niet verrijkt calcium, dus de voedingswaarde is niet zo geweldig, maar het is wel een erg lekker verwenproduct.

De ingrediënten

Kokosmelk (96%), tapiocazetmeel, dextrose, yoghurtculturen (lactobacillus/thermophilus)

Hoe smaakt het?

Deze yoghurt is heel dik, zoals stevige kwark. Hij smaakt lekker zurig met een subtiel kokossmaakje. Ondanks de dextrose smaakt de yoghurt niet zoet. Ik vind hem heel lekker als tussendoortje, maar ook bij hartige gerechten als vervanger voor crème fraîche.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze kokosyoghurt bij de grotere vestigingen van Albert Heijn en Deen. Een beker van 300 gram kost €2,99.

11 Reacties

Lisanne op 16-6-2016 - 15:39

Net geproef, lekker! Zag er uit zoals verwacht van cocos wat koud is gehouden .. dan word het erg dik.. even roeren en t word vloeibaarder blijft wel dik. Met wat suiker vond ik t het lekkerst. Mn vriend vond het heel erg smaken naar oude "echte" yoghurt was helemaal blij. Vind de prijs wel wat duur 3 euro voor aan bakkie. Misschien word het in de toekomst wat goedkoper.

Martine op 17-6-2016 - 9:56

Fijn dat jullie deze lekker vonden Lisanne. Kokosyoghurt is al wat goedkoper geworden de afgelopen tijd, dus wie weet daalt de prijs nog wat verder.

Danielle op 8-10-2016 - 20:30

Hi Martine, Werkt het "potentieelniet vegan" niet wat verwarrend? Het is simpelweg toch niet vegan? Dat geeft het bedrijf zelf ook aan. groetjes Danielle

Martine op 8-10-2016 - 21:29

Dankjewel voor de feedback Daniëlle, ik heb het aangepast. 'Potentieel' had ik erbij gezet omdat het nog niet helemaal duidelijk was hoe het zat, maar inmiddels weten we het inderdaad zeker.

Danielle op 8-10-2016 - 21:53

Ah ok :-) Er kwamen vragen over deze yoghurt in fb groepen,. Ik wilde ze op deze site wijzen maar was bang dat het door "potentieel" nog verwarrender zou zijn. Vandaar ;-) Dankjewel!

Nienke / drumles den haag op 22-12-2016 - 13:05

Deze yoghurt is echt mijn favoriet! Ik vind hem superlekker. Het is wel vrij prijzig helaas. Ik ben benieuwd wat jullie de beste vegan kokosyoghurt op de markt vinden qua prijs/kwaliteit verhoudong?

Martine op 22-12-2016 - 14:51

Hoi Nienke, de voordeligste kokosyoghurt is voor zover ik weet die van Koko bij Jumbo. Die bevat echter wel minder kokos dan deze Creamy moments. Verder zijn er niet zo veel goedkopere opties volgens mij.

Madie op 25-3-2017 - 16:37

Hallo, Wat een fijne website! Ik wilde even melden dat de meeste Albert Heijns deze niet meer verkopen omdat ze... tromgeroffel... een eigen AH-versie hebben gemaakt! Goedkoper en even lekker! Misschien een artikeltje waard?

Martine op 25-3-2017 - 19:26

Hoi Madie, dat had ik gezien ja. Ik moet het artikeltje nog updaten. Fijn om te horen dat je blij bent met deze site!

Claudia op 9-5-2017 - 11:56

De Yoghurt van de AH bevat wel lactose/melk. Wel weer jammer.

Martine op 9-5-2017 - 13:26

Wat bedoel je Claudia? Deze kokosyoghurt van AH is vegan: https://www.ah.nl/producten/product/wi407960/ah-creamy-kokos-naturel

Schrijf een reactie