Coyo kokosyoghurt

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , , , ,

Coyo kokosyoghurt, veganKokosyoghurt is al een hele poos een hype, maar ik had het nog steeds niet geproefd. Ik vond het te duur en het was bij ons in de buurt ook niet te koop. Maar kokosyoghurt verovert langzaamaan heel Nederland ik vond dat ik er toch een keertje aan moest geloven. Ik proefde de naturel variant, maar er zijn ook smaakjes zoals vanille en mango.

Deze kokosyoghurt is niet verrijkt met extra stoffen zoals calcium of B12, dus wat nuttige voedingswaarde betreft is het niet zo interessant. Het is vergelijkbaar met gewone kokosmelk: vooral veel vet. Echt een luxe product dus.

De ingrediënten

Kokosmelk (99%), tapiocazetmeel, micro-organisme van yoghurtculturen.

Hoe smaakt het?

Deze yoghurt van Coyo is heel dik en romig, een soort Griekse yoghurt++. Ik heb er wisselende ervaringen over gelezen; sommige mensen vinden het heerlijk, anderen vinden er niks aan. Zelf vind ik het wel geslaagd. Het is heel machtig, dus het is misschien meer iets om met fruit te combineren dan om zo los te eten. Het is denk ik ook lekker bij Indiase curries in plaats van koemelkyoghurt of zure room. De kokossmaak in combinatie met het zurige van yoghurt is iets waar je van moet houden, maar ik vind het heerlijk.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt Coyo kokosyoghurt onder andere bij Marqt en vegan specialiteitenwinkels. Een een klein bakje met 125 gram kost bij AH €2,69 (€2,99 bij AH to go) dus ik zal het denk ik niet vaak kopen, maar als traktatie voor af en toe vind ik het wel leuk.

Schrijf een reactie