Chocolade fondant kikkers en muizen

door onder Chocola
Kenmerken: , , , ,

Aldi fondant kikkers en muizen, veganChocolade kikkers en muizen met fondantvulling waren vroeger altijd al mijn favoriete Sinterklaas snoepgoed. Het eerste jaar dat ik als veganist Sinterklaas vierde maakte mijn hart een klein sprongetje toen ik me realiseerde dat deze lekkernij vaak vegan is! De kikkers en muizen op de foto kocht ik bij Aldi.

De ingrediënten

Suiker, glucosestroop, pure chocolade (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator (lecithinen (soja)), vanille-extract, aroma.

Hoe smaakt het?

Deze chocolaatjes zijn zacht en een beetje knapperig tegelijkertijd. De fondant smelt op je tong. Zo lekker!

Wat kost het en waar is het te koop?

Ik heb al bij verschillende winkels vegan kikkers en muizen gezien, onder dus bij Aldi. Een zakje van 200 gram kost 85 cent.

4 Reacties

Ellen op 28-11-2015 - 9:36

Oh, heb je het aroma nagevraagd? Ik heb dat gedaan voor de kikkers van de HEMA, daarvan werd gezegd dat het geheel plantaardig is (in hoeverre je de HEMA kan vertrouwen natuurlijk, na de vega-balletjes affaire...) Ben blij dat deze van de Aldi ook ok zijn :)

Ellen op 28-11-2015 - 9:40

Overigens had ik laatst ook een zakje kikkers in mijn handen, volgens mij bij de Kruidvat, waar wel melk in zat - het blijft dus opletten!

Martine op 28-11-2015 - 19:28

Hoi Ellen, in dit geval heb ik het aroma niet nagevraagd omdat de kans dat het dierlijk is verwaarloosbaar klein is. Melk en ei zijn al uitgesloten omdat die altijd als allergenen moeten worden vermeld en verder zijn er vrijwel geen dierlijke dingen die erin zouden kunnen zitten. Het klopt dat er ook kikkers en muizen zijn met melk erin, bij de Action kwam ik ze ook tegen. Altijd goed om even de ingrediënten te checken. Fijn dat die van de HEMA ook vegan zijn!

Maaike op 28-11-2015 - 21:39

Over de Aldi gesproken, ik spotte vorige week ook vegan speltkruidnoten daar! En een stuk goedkoper dan die van de AH natuurlijk.

Schrijf een reactie