Chinese dumplings

door onder Maaltijden
Kenmerken: , ,

Vegan dumplingsAls je bij een Aziatische toko bent, is het altijd de moeite om even goed in de vriezer te kijken. Op het eerste gezicht lijkt het vaak alsof er alleen maar dierlijke producten liggen, maar vaak kom je er ook leuke vegan producten tegen, zoals deze dumplings.

Je hoeft de dumplings alleen maar even te koken of smoren in een pan en dan zijn ze klaar voor gebruik. Je kunt de dumplings los eten met een dipsausje, of toevoegen aan een soep. Ze zijn leuk als hapje of voorgerecht of als onderdeel van een Aziatische maaltijd.

De ingrediënten

Tarwemeel, prei, water, sojaproteïne, kool, ui, gemodificeerd tapiocazetmeel, sojaolie, sesamolie, aardappelzetmeel, zout, gember, knoflookpoeder, peperpoeder.

Hoe smaakt het?

De dumplings lijken een beetje op ravioli, maar dan met een Aziatische smaak. Ze hebben een lekker smeuïge vulling van prei en andere groente met sojagehakt. Leuk!

Wat kost het en waar is het te koop?

Ik vond deze dumplings in de vriezer bij Toko Dun Yong in Amsterdam. Een verpakking van 450 gram (ongeveer 26 dumplings) kost €2,50.

1 Reacties

Annemarie op 30-3-2020 - 12:42

Super bedankt voor deze handige tips, ik ben verslaafd aan die paratha dingen....

Schrijf een reactie