Bruschetta twisters

door onder Brood en zo, Deegwaren
Kenmerken: , , ,
Bruschetta twisters, vegan

Deze vegan pizzabroodjes zijn nieuw op de bakkersafdeling van AH. Daat is leuk natuurlijk, maar het wordt nog leuker als je weet dat de het deeg voor de bodem voor een deel uit bloemkool bestaat, net zoals de pizzabodems van Magioni. Dat moesten we natuurlijk meteen proberen.

De ingrediënten

Groente (22% bloemkool, 18% tomaat, 5,5% rode ui, 0,1% ui, wortel, prei), tarwebloem, water, tomatenpuree, gist, 2% knoflook, plantaardige olie (raap, zonnebloem), rijstmeel, tomatenpoeder, gejodeerd zout, zout, zeezout, specerijen, conserveermiddel (E281), kruiden, suiker, aardappelzetmeel, paprika-extract.

Hoe smaakt het?

Deze broodjes hebben een fijne volle pizzasmaak, ondanks dat er geen vegan kaas op zit. De vulling is lekker sappig en ze smaken zowel warm als koud goed. De bloemkool in de bodem proef je niet terug. De bodem is voor de rest gewoon gemaakt van witte bloem, dus het verschilt niet zo heel veel van gewoon pizza- of focacciadeeg.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze broodjes bij de verse broodafdeling van Albert Heijn (waar ook de vegan focaccia's en satébroodjes liggen). Een broodje kost €1,69.

5 Reacties

Natasja op 17-2-2018 - 17:20

Ik heb hem net voor eerst gegeten: Mjammie , even een lekkere snack

Kylie op 17-4-2018 - 21:56

Eergisteren heb ik er 1 gehaald na het lezen van jouw artikel. Ik vond het erg Lekker!

Lis op 5-4-2019 - 8:50

Bij mij was het deeg echt totaal niet gaar! Helaas zijn de hummus broodjes uit het assortiment die vond ik wel een stuk beter dan deze!

Martine op 5-4-2019 - 16:56

Dat is jammer Lis! Ik heb inderdaad ook wel eens gehad dat deze broodjes niet helemaal gaar waren. Ze worden ind de winkel afgebakken, dus geef dit zeker even aan bij de bakkerij afdeling van de AH waar je dit broodje gekocht hebt.

Omie Anja op 26-10-2019 - 19:49

Hallo allemaal. Bij ons in Leiden wordt dit product helaas niet meer verkocht. Vond het zo lekker! Ook de voorverpakte foccia broodjes zijn uit het assortiment.

Schrijf een reactie