Boterhamworst van de Vegetarische Slager

door onder Broodbeleg, Vleesch
Kenmerken: , , ,

Vegan boterhamworst van de Vegetarische SlagerDe veganistische producten springen weer als paddenstoelen uit de grond de laatste tijd. De nieuwste in het rijtje is deze boterhamworst van de Vegetarische Slager die sinds kort bij AH in de winkel ligt. Naast deze naturel variant is er ook 'Provencaalse' worst met kruiden. Let goed op als je deze gaat kopen, want de Vegetarische slager maakt ook vegetarische worstplakjes met ei erin. De veganistische producten kun je makkelijk herkennen aan het groene VEGAN logootje op het etiket.

De ingrediënten

78% soja structuur (water, soja-eiwit, erwteneiwit), zonnebloemolie, verdikkingsmiddelen: carrageen, konjac, guarpitmeel en johannesbroodpitmeel, zout, specerij-extract, specerijen, kleurende levensmiddelen (rode biet, aalbessen), aroma, dextrose, gistextract, antioxidant: ascorbinezuur, kleurstof: ijzeroxiden.

Hoe smaakt het?

Het is denk ik minstens 20 jaar geleden dat ik voor het laatst boterhamworst van dieren gegeten heb, maar volgens mijn herinnering is deze boterhamworst behoorlijk realistisch. Hij heeft een licht rokerige zoute smaak. Direct uit het pakje is hij een beetje nattig, dus ik heb de plakjes even droog gedept met een keukenpapiertje. Ook dan is hij nog een beetje glibberig, maar op een cracker of broodje merk je dat niet. Ik vind deze worst een stuk lekkerder dan die van Vegan Deli die ik twee weken geleden postte, maar hij haalt het toch niet helemaal bij mijn favoriet, de boterhamworst van Hobelz.

Wat kost het en waar is het te koop?

De boterhamworst van de Vegetarische Slager is momenteel alleen te koop bij Albert Heijn. Een pakje met 80 gram kost €1,99.

11 Reacties

Sandra op 20-6-2016 - 7:38

Binnenkort even langs Appie, thanks!

Lisanne op 20-6-2016 - 11:48

Ik had ze om augurkjes gedaan zoals vroeger op verjaardagen bij mn ouders ... lekkerrr !! vanaf mn 7e streng veggie 13e vegan geen id of t realistisch is of niet.. wel jammer t zijn hele hele dunne plakjes en vega slager kennende zit er altijd wel een prijs kaartje aan voor zo weinig dunne plakjes. Hopelijk maken ze van de vega slager de rest ook snel vegan ze hadden vaak beloofd dat alles vegan en goedkoop zou worden beiden beloftes zijn ze nog niet nagekomen helaas. 2 pakjes waren hier in 15 min op.. :P

Anna op 21-6-2016 - 18:01

Ik zag ze vandaag toevallig in de ah liggen. Ik kijk normaal niet eens in de richting van de (vega) boterhamworst omdat daar (tot nu toe) toch niets vegans te vinden is. Zou misschien toch mijn 'vegan radar' afgegaan zijn.;) Leuk dat ik nu steeds meer vegan dingen gewoon in de supermarkt om de hoek kan kopen. De plakjes zijn lekker, wel een beetje vochtig inderdaad. De verpakking met de 'geslachte' wortels vind ik trouwens wel grappig bedacht en het wortel'bloed' is duidelijk nep, maar ik heb hem toch maar afgedekt tijdens het eten. Het deed me toch iets te veel aan een echte slager denken.

Fabienne op 2-8-2016 - 14:27

Ik vind deze worst echt (fout) lekker. Hij glibbert inderdaad een beetje, maar verder erg lekker. De Provençaalse (ook vegan) variant is ook lekker.

Marina op 5-8-2016 - 13:15

Deze zal ik zeker eens proberen :-) Nooit zo'n fan geweest van boterhamworst. Heb jij trouwens de kroketten en bitterballen van de vegetarische slager al eens geprobeerd? Die zijn ook Vegan en vond ze erg lekker! Ik ben niet zo'n friet eter (heb ook geen frituurpan) maar kreeg laatst zo'n zin in een kroket! :-D Die toen uitgeprobeerd (bakken in olie in diepe pan op fornuis). Was errug lekker.

Martine op 5-8-2016 - 14:05

Dankjewel voor je reactie Marina. De kroketten van de Vegaslager ken ik nog niet. Wel die van Vivera en Aldi. Die zijn ook lekker.

Gabi op 7-9-2016 - 9:47

Die is super-lekker, maar helaas nog steeds niet online verkrijgbaar. Ik heb AH net een bericht gestuurd, hoop dat het straks in het assortiment wordt opgenomen.

Jarka op 14-10-2016 - 9:25

Ik was al fan van De Vegetarische Slager. Dit is ook een geweldig produkt. Is er ook in de variant "provençaal". Ook erg lekker! Vegan èn GmO vrij. Jammer dat er maar 80 gram in zit. Ga zo door Slager :-)

Leo op 25-10-2016 - 4:27

Jumbo heeft het ook; ze hebben ook een soort ham; geprobeerd, maar wat mij betreft: duur en smakeloos spul, helaas

Ria Simons op 12-8-2017 - 15:40

Vegetarische slager boterhamworst is lekker, maar: bevat dextrose, is dus NIET suikervrij!!

Martine op 12-8-2017 - 22:01

Je hebt gelijk Ria, ik heb het aangepast. Overheen gekeken...

Schrijf een reactie