Bonbarr repen

door onder Chocola, Snoep
Kenmerken: ,
Bonbarrs, vegan

Bonvita maakt drie vegan chocoladesnoeprepen onder de naam Bonbarr. Behalve de kokos en nougat smaken op de foto is er ook nog een variant met rode vruchtenvulling. Let op, want er zijn ook nog een paar smaken met melkchocola, niet alle Bonbarrs zijn vegan.

De ingrediënten

Nougatreep: maïsstroop, pure chocola 20% (volle rietsuiker, cacaomassa, cacaoboter, vanille), hazelnootnoga 14% (volle rietsuiker, hazelnoten, cacaomassa, cacaoboter, vanille), maïspoeder, tapiocameel, palmvet, lupinemeel.

Kokosreep: maisstroop, kokos (25%), pure chocolade (20%: ruwe rietsuiker, cacaomassa, cacaoboter, vanille), maispoeder, sojapoeder, palm vet.

Hoe smaakt het?

De kokosreep lijkt op een Bounty en de Nougatreep heeft wat weg van een Mars, maar dan zonder caramel. De repen zijn gezoet met maïsstroop, daardoor smaken ze iets minder zoet dan hun neefjes met suiker. Ze zijn ook wat kleiner dan een Bounty of Mars, maar dat vind ik wel prettig. Het lijkt alsof de chocola om de repen soms niet helemaal goed getemperd is, want ze slaan snel een beetje wit uit. Dat mag de pret niet drukken, want dit zijn echt fijne repen voor als je zin hebt om eens lekker ouderwets een snoepreep te eten.

Wat kost het en waar is het te koop?

De Bonbarrs zijn te koop bij biowinkels. Een reepje van 40 gram kost meestal 89 cent. Er zijn ook uitdeelverpakkingen met mini versies. Een uitdeelzak van 200 gram kost €2,79.

4 Reacties

Framboos op 28-3-2015 - 18:56

Die nougatreep is lekker!

Marijke Mollema op 25-2-2016 - 7:38

Inmiddels heb ik na lang zoeken begrepen van zowel de medewerk(st)ers van Jumbo, AH en onze Natuurwinkel dat de paarse variant dark chocolate & nougat overal definitief uit het assortiment is. Helaas!!! Die wilde ik zo graag.... De rode dark chocolate & coconut is de enige die nog bij onze Natuurwinkel ligt. Dat is hier ook de enige winkel. Jumbo en AH heeft hier geen enkele variant meer in het assortiment.

Martine op 25-2-2016 - 8:46

Oh, ik hoop dat de nougat variant niet verdwijnt. Ik zie ze nog wel op de website van Ekoplaza en die van Bonvita zelf http://www.bonvita.com/aanbiedingen/3-pack-puur-nougat

Marijke Mollema op 25-2-2016 - 8:34

Ze staan nog wel op de website van Jumbo. Mogelijk dat ze wel te bestellen zijn??

Schrijf een reactie