Bolletje Schuddebuikjes

door onder Broodbeleg, Desserts, Koekjes en cake
Kenmerken: 

Bolletje Schuddebuikjes, veganIk wordt er zo blij van als fabrikanten de ingrediënten van een product veranderen zodat het ineens vegan is. Deze Schuddebuikjes van Bolletje hebben sinds kort een 'verbeterde' receptuur, helemaal zonder dierlijke ingrediënten. Zowel deze variant met choco en vanille als de speculaasvariant zijn nu vegan! Dit product is bedoeld als broodbeleg, maar je kunt het ook heel goed gebruiken om cupcakes, taarten en desserts mee te versieren. Vegan tiramisu met Schuddebuikjes, yes please!

De ingrediënten

Koekjes met chocoladesmaak: Tarwebloem, suiker, plantaardige oliën (palm, raap), chocoladepoeder 5% (cacaomassa, suiker, magere cacaopoeder, emulgator (sojalecithine)), magere cacaopoeder 2%, rijsmiddelen (E500, E450), zout, bourbonvanille. Koekjes met vanillesmaak: Tarwebloem, suiker, plantaardige oliën (palm, raap), plantaardige vezels, rijsmiddelen (E500, E450), zout, natuurlijk aroma, bourbonvanille.

Hoe smaakt het?

De Schuddebuikjes zijn lekker knapperig en hebben een fijne koeksmaak. De chocola en vanille proefde ik niet zo sterk terug, maar ze zijn wel gewoon lekker. Ik ben niet zo'n broodeter, maar ze komen vast wel op als ik gewoon af en toe een handje neem als tussendoortje om te snoepen. ;)

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt de Schuddebuikjes van Bolletje bij verschillende A-merk supermarkten op de afdeling met het broodbeleg. Een pak met 300 gram kost ongeveer 1,49.

5 Reacties

Poes op 8-8-2016 - 16:51

Nieuwe receptuur is niet meer vegan! Aroma van de buikjes met chocolade bevat nu melk ):

Martine op 8-8-2016 - 16:54

Hoi Poes, is dat niet juist nog een oud pak dan? De nieuwe receptuur zou vegan moeten zijn. (op de oude pakken staat volgens mij ook 'verbeterde receptuur' of iets dergelijks, dus dat is een beetje verwarrend)

Poes op 9-8-2016 - 16:47

Hey! Ik hoop het. Op de site van Bolletje staan beide ook nog, en eentje bevat melk. Hoop dat het hier snel vervangen is :)

Lotte op 22-8-2016 - 18:32

Helaas is de verpakking van 250 gram van de vernieuwde receptuur van de speculaas smaak niet vegan(meer).. Er staat bij de ingrediënten 'aroma's(bevat melk)'. Ik heb op de site van Bolletje gekeken, en volgens mij zijn de pakken met 300 gram wel vegan. Echt heel vreemd dat hier verschil in zou zitten. Als ik in een winkel kom waar ze de verschillende pakken hebben ga ik er zeker naar kijken.

Martine op 22-8-2016 - 20:04

Dat is vreemd inderdaad! Zijn die pakken van 250 gram niet nog oude verpakkingen? Ook daar stond vreemd genoeg 'verbeterde receptuur' op.

Schrijf een reactie