Blue band fruit- en groentespreads

door onder Broodbeleg
Kenmerken: , , , , ,
Blue band fruit- en groentespreads, vegan

Blue band heeft en nieuwe lijn zoete plantaardige broodspreads op de markt gezet! Ze bestaan voor het grootste deel uit fruit, groente en kikkererwten en bevatten geen enkele vorm van toegevoegde suiker. Het is dus eigenlijk een soort hummus met fruitsmaak. Leuk!

De ingrediënten

Aardbei-biet: fruit 38% (aardbeienpuree 22%, bananenpuree, rozijnen), kikkererwten 22%, koolzaadolie, water, bieten 11%, kleurstof (zwarte wortel, rode paprika), pectine, natuurlijk aroma's, verdikkingsmiddel (guargum, xanthaangom), voedingszuur (citroenzuur), conserveermiddel (kaliumsorbaat).

Appel-wortel: fruit 33% (appelpuree 25%, rozijnen), kikkererwten 20%, wortel 18%, koolzaadolie, water, pectine, voedingszuur (citroenzuur), natuurlijk aroma, verdikkingsmiddel (guargom, xanthaangom), conserveermiddel (kaliumsorbaat), kleurstof (caroteen).

Abrikoos-pompoen: fruit 29% (gedroogde abrikoos 12% (bevat sulfiet), rozijnen, bananenpuree), pompoenpuree 21%, kikkererwten 20%, water, koolzaadolie, pectine, verdikkingsmiddel (guargom, xanthaangom), natuurlijk aroma, voedingszuur (citroenzuur), conserveermiddel (kaliumsorbaat

Hoe smaakt het?

Ik vind deze spreads verrassend lekker, zeker gezien de ingrediënten. Ze hebben allemaal en frisse fruitsmaak. De textuur lijkt op die van hummus, wat niet gek is, gezien de hoeveelheid kikkererwten die erin zit. Bij de eerste hap moest ik een beetje denken aan zo'n potje babyvoeding, maar daar kon ik me vrij snel overheen zetten. Dit is een leuk gezond alternatief voor jam of ander suikerrijk zoet beleg.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze spreads onder andere bij Albert Heijn. Een potje met 170 gram kost €2,59.

2 Reacties

me op 7-3-2018 - 11:06

Helaas is mijn mening over de smaak anders, ik proefde nauwelijks dat er wat op mijn brood zat, minder zoet is prima maar dit is wel heel erg minder zoet, dan maar jam met minder suiker.

Michelle op 16-4-2018 - 12:47

Vallen hier alledrie goed in de smaak, ook bij mijn zoontje. Die met appel smaakt naar Festini perenijsjes :-) Heb ook al eens die met abrikoos gebruikt door een topping op wortelcake. De babypotjes associatie heb ik niet, het is gewoon een soort hummus maar dan van andere ingrediënten. Zo kun je met kikkererwten of witte bonen ook goed zelf bijvoorbeeld chocopasta maken door er cacao en een zoetmaker doorheen te mixen. We hopen heel erg dat deze in het assortiment blijft want het is juist voor kleine kindjes fijn dat er zoet broodbeleg zonder geraffineerde suiker te koop is. Het is zooo jammer dat mr kitchen fruitspread niet in veel supermarkten te koop is.

Schrijf een reactie