Bio Bandits mayonaise

door onder Sauzen
Kenmerken: , , , , , ,

Bio Bandits mayonaise, veganHet houdt maar niet op met de nieuwe vegan producten! Vorige week was er bijvoorbeeld ineens deze nieuwe 'Eggfree' mayonaise van Bio Bandits bij AH. Er is ook een chili variant, maar die schijnt minder interessant te zijn qua smaak, dus die heb ik in de winkel gelaten.

De ingrediënten

Zonnebloemolie, appelazijn, rijstzetmeel, mosterdzaad, agave, zeezout, verdikkingsmiddel: xanthaangom, guargom, witte peper, zuurteregelaar: citroenzuur.

Hoe smaakt het?

Ik vind deze mayonaise erg geslaagd. Hij is lekker romig en heeft een fijne friszure smaak. Meer zoals Belgische mayonaise, en heel anders dan de zoetige frietsaussmaak van Remia Mayolijn.

Wat kost het en waar is het te koop?

Voor zover ik weet zijn deze mayonaises momenteel alleen te koop bij grotere filialen van Albert Heijn, in het schap met de bio producten en superfoods. Een potje van 240 gram kost 1,59.

11 Reacties

A op 15-9-2016 - 23:57

Ik werk bij de albert heijn en ik moest het nieuwe vak vullen voor deze mayonaise, ik was zooo enthausiast!!!! Vooral omdat de remia mayolijn uit veel albert heijn filialen uit het assortiment is gehaald helaas :(

I op 17-9-2016 - 17:30

In de grote filialen waar ik heb gekeken, hadden ze het niet.

Martine op 17-9-2016 - 18:31

Oh jammer! Je zou ook aan de manager kunnen vragen of ze het willen bestellen.

Anoniem op 25-9-2016 - 13:48

Ik heb al heel wat veganaises geprobeerd, maar Remia Mayolijn blijft veruit mijn favoriet - de smaak, de kleur én de textuur klopt. Bij deze van Bio Bandits vind ik de azijnsmaak te veel overheersen; normaal gesproken Ik ben helemaal geen zoetekauw, maar hier ontbreekt wat mij betreft suiker. Het doet me eigenlijk een beetje denken aan Duitse slagroom (toen ik dat nog at), slagroom zonder suiker vind ik ook maar niks :-D

loh op 30-9-2016 - 13:44

yay! eindelijk weer een vegan mayo bij albert heijn. heb hem net besteld (doe mijn boodschappen altijd online) en van de week maar een keer friet eten dan (wat een straf). overigens, dit is niet echt de site voor het maar wetende hoe vegan nederland altijd op jacht is naar goede vegan mayo... ik heb echt van alles geprobeerd en tig recepten, van tofu tot aquafaba tot lijnzaad... en of ze stevigen niet op, of ze zijn te stevig of de smaak doet niet wat het moet doen... maar heb er nu een gevonden met sojamelk welke echt foolproof, snel en super simpel is, en je kan de smaak vrij makkelijk naar wens aanpassen. sta me toe het te delen? (overigens zero connectie met de persoon achter het recept) http://blog.fablunch.com/how-to-make-vegan-mayonnaise/

marjon op 12-1-2017 - 19:58

Fodmap vriendelijk??fodmap mag toch geen agave?

Martine op 12-1-2017 - 21:48

Oh ja, je hebt gelijk! Ik ga het aanpassen.

Miranda op 13-8-2017 - 19:29

Ik heb hem gekocht en geprobeert, het smaakt naar een kruising tussen plastic en braaksel, het lijkt niet eens op mayonaise. Een licht groenige mousse achtige substantie, ultra smerig. Dan maar dag tegen mayo, want de mayolijn vallen me de vullingen van uit, zo zoet, dus dan maar ketchup.

Martine op 13-8-2017 - 19:42

Hoi Miranda, wat jammer dat je zo'n slechte ervaring had met deze mayo. Ik vraag me af of hij nog wel goed was, want het zou zeker niet lichtgroen moeten zijn en bij mij leek het ook niet op mousse. Ga er eventueel mee terug naar de winkel. Je kunt eens proberen om zelf vegan mayo te maken. Dat is niet moeilijk en je kunt het aan je eigen smaak aanpassen: https://vegetus.nl/plantaardige-mayonaise/

Miranda op 28-8-2017 - 16:28

Hij was nog goed. Ik heb inmiddels de mayolijn en hier doe ik zelf wat citroen sap door, anders is hij veel te zoet

Marc op 25-7-2020 - 7:37

Helaas uit assortiment bij AH, ik was er erg tevreden mee.

Schrijf een reactie