Beyond Burger

door onder Vleesch
Kenmerken: , , ,
Beyond burger vegan

De Beyond Burger is vanuit de VS aan komen vliegen en is nu verkrijgbaar bij Nederlandse supermarkten, groothandels en restaurants. Dat moesten we natuurlijk testen!

Behalve dat deze burger veel op vlees lijkt, is het leuk om te vermelden dat hij van erwteneiwit is gemaakt, zonder soja of gluten! Er zit 20 gram eiwit in één burger.

De ingrediënten

Erwteneiwitisolaat (18%), water, koolzaadolie, geraffineerde kokosolie, aroma, rookaroma, stabilisatioren: cellulose, methylcellulose, Arabische gom; aardappelzetmeel, maltodextrine, gistextract, zout, zonnebloemolie, gedroogde gist, anti-oxidanten: ascorbinezuur, azijnzuur; kleurstof: bietenrood, gemodificeerd zetmeel, appelextract, citroensapconcentraat.

Hoe smaakt het?

Deze burger is mooi sappig en mals, met een goede vleesachtige smaak. Vergeleken met andere vegan 'rood vlees' burgers zoals de Meesterburger van Vivera, vind ik de Beyond burger iets malser en sappiger. De smaak van de Meesterburger vind ik persoonlijk net wat lekkerder, maar smaken verschillen. Dit soort burgers komen het beste tot hun recht als je ze goed aankleed met een broodje, saus, tomaat, sla, augurk etc.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt de Beyond Burger onder andere bij Albert Heijn en Jumbo. Een verpakking met twee 'quarter pounder' burgers (227 gram) kost €5,99.

4 Reacties

Maurice op 3-5-2019 - 15:31

Ik was inderdaad ook benieuwd. Maar ik vind de vivera eigenlijk lekkerder. Deze beyond vind ik nogal een tonijn achtige smaak hebben. Kan aan mij liggen. En een vrij aanwezige smaak die lang in de mond blijft hangen. Ik denk dat ik toch maar gewoon blijf bij de vivera burger en tofu reepjes in marinade + zetmeel en dan opbakken als "fishsticks". En wachten op de impossible burger.

Cath op 3-5-2019 - 16:37

Ik ben er blij mee, vooral omdat er weer eens een glutenvrije burger bij is gekomen. De keus is niet zo enorm. Ik vind de geur van deze burger niet zo lekker, een beetje raar, maaar de structuur is erg lekker, juicy, en de rooksmaak vind ik ook lekker. Je moet 'm zeker bakken zonder vet toe te voegen, er komt een heleboel vet uit bij het bakken (en dan is ' ie nog steeds helemaal niet droog).

Jeroen op 5-5-2019 - 11:56

De helft van deze zogenoemde vleesvervangers, (of vleesopvolgers), wordt geconsumeerd door carnivoren. De beursgang afgelopen Donderdag van dit bedrijf was een groot succes. Dit betekent dat dit soort producten verder gaan dan de niche die het veganisme nu is. En dat is alleen maar goed nieuws. Als veganist echter laat ik dit soort producten in de schappen liggen omdat ik het teveel op het 'origineel' vind lijken.

Roberto op 15-11-2021 - 20:15

Ik vind de geur niet zo lekker als hem rauw is maar als ze gebakken zijn vind ik ze super lekker

Schrijf een reactie