Becel 100% plantaardig margarine

door onder Broodbeleg, Leuke ingrediënten
Kenmerken: , , , , ,

Becel 100% plantaardig, veganSteeds meer 'gewone' fabrikanten gaan ook vegan producten maken. Becel heeft nu bijvoorbeeld deze nieuwe plantaardige margarine met een vegan keurmerk wat garandeert dat de vitamine D, aroma en vetzuren plantaardig zijn. Het is ook nog eens sojavrij, handig voor mensen die allergisch zijn. Ik ben heel blij met dit product!

De ingrediënten

Plant­aar­di­ge oli­ën 70% (zon­ne­bloem (35%), duurzame palm, lijn­zaad (15%), kool­zaad (3%)), wa­ter, emul­ga­to­ren (mo­no- en di­gly­ce­ri­den van vet­zu­ren, zon­ne­bloem­le­ci­thi­ne), zout (0,3%), voe­dings­zuur (ci­troen­zuur), na­tuur­lijk aro­ma, vi­ta­mi­nes (A, D, en E), kleur­stof (ca­ro­teen).

Hoe smaakt het?

Ik ben nooit een grote boter- of margarine-eter geweest, maar dit product van Becel vind ik verrassend lekker. Het heeft een prettig licht roomboter-achtig smaakje en is lekker romig en makkelijk smeerbaar. Ik wil ook nog proberen om er koekjes of een taartbodem mee te maken. Daar is het misschien ietsje te zacht voor, maar het heeft wel een vrij hoog vetpercentage (70%) wat nodig is voor gebak, dus ik ben benieuwd!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze margarine is te koop bij verschillende A-merk supermarkten zoals AH, Jumbo, Emté. Voor een bakje van 225 gram betaal je ongeveer €1,40.

22 Reacties

Hanneke op 3-8-2016 - 20:18

Ik heb het gebruik als bodem waarbij gesmolten vegan boter moest (24 brownies en 56g becel) werkte goed!

Marina op 4-8-2016 - 8:27

Je hebt zo'n leuke site! Super hoe je allemaal producten hier plaats die ik zo in de supermarkt kan vinden. Ik eet nog niet heel lang Vegan maar voel me er heel goed bij. Deze boter vind ik ook top! Heb er laatst zelf kruidenboter van gemaakt voor bij een BBQ, en was heerlijk! Als ik nu BBQ bij iemand neem ik allemaal zelf veggie dingen mee :-D Eet het ook regelmatig op brood. Dit is mijn 'zondag roomboter' geworden haha :-) Ga zo door!

Martine op 4-8-2016 - 12:50

Super leuk om te horen Marina. Dankjewel! Veel plezier met ontdekken van alle super lekkere vegan producten die er zijn.

Ramona op 9-8-2016 - 19:50

Nou mijn moeder en ik waren er weer helemaal klaar vor en hebben dit in de bonus bij de AH gekocht (2 en 1 gratis deze week). Ik vond het heel roomboterig, mijn non-vegan moeder vond het niet roomboterig (en zij eet het helaas..). Sowieso toch leuk, en ik ga ook eens proberen ermee te bakken, misschien half om half met een echt harde margarine (ik gebruik die van Alpro die mijn familie meeneemt uit Belgie)

Martine op 9-8-2016 - 21:33

Oh jammer dat je moeder niet overtuigd is! Meer boter voor jou dan. Ben benieuwd hoe het bakken gaat.

Ramona op 10-8-2016 - 22:38

Ze vond het wel heel lekker en ze koopt anders reguliere halvarine maar wilde voortaan wel deze kopen. IT'S SOMETHING

Martine op 11-8-2016 - 7:22

Oh dat is wel goed dan! :)

Alynda op 22-8-2016 - 11:28

Mooi!! Ik vind het wel grappig dat er geen percentage staat bij hoeveel palmolie erin zit. Terwijl het in principe een super eenvoudige rekensom is :p

Rianne op 19-9-2016 - 8:55

Hallo! ik ben Rianne, 15 jaar en zit in de 4vwo. ik doe een project waarin ik uitzoek of de Nederlandse markt is ingespeeld op de behoeftes van veganisten. en aan wie kan ik dat beter vragen dan aan veganisten zelf? ;-) mijn vraag is: is het te doen om als veganist boodschappen te doen zonder dat je dingen mist in je eetpatroon. mijn nicht is bijv. veganist en besteld veganistische producten uit het buitenland. kan je ook leven van alles wat je gewoon in de "normale" supermarkt vind? En betaal je hier erg veel meer voor? Ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden! alvast heel erg bedankt! groetjes Rianne :)

Martine op 19-9-2016 - 9:26

Hoi Rianne, wat leuk dat je een project doet over veganistisch eten! In principe kun je met alleen supermarktproducten prima veganistisch eten. Alle basisproducten die handig zijn om te hebben zoals groente, fruit, noten, bonen, pasta, plantaardige melk, sojayoghurt, vleesvervangers, koekjes, ijs en snoep zijn ruimschoots voorhanden in de gemiddelde supermarkt. Als je naar een biologische winkel gaat is het aanbod daar nog groter. Steeds meer winkels verkopen ook veganistische kaas. Er komen bijna wekelijks nieuwe veganistische producten bij, dus de keuze wordt steeds groter. Sommige vegan producten zijn wat duurder dan de dierlijke variant van dat product, maar er zijn ook heel veel vegan producten die juist super goedkoop zijn, zoals bonen, tofu en huismerk producten die toevallig vegan zijn. Ik ben persoonlijk niet meer geld kwijt aan boodschappen dan voordat ik veganist werd. Net als je nicht bestel ik af en toe wel eens iets online uit het buitenland, maar dat is vooral om nog wat extra luxe dingetjes te hebben, en omdat bepaalde producten op die manier goedkoper zijn dan wanneer ik ze bij een Nederlandse winkel zou kopen. Ik hoop dat je wat aan mijn antwoorden hebt! Als je nog meer vragen hebt mag je ze gerust stellen. Misschien is het leuk om een keer samen met een veganist boodschappen te gaan doen of om als experiment zelf een weekje vegan te eten?

Sanne op 9-11-2016 - 12:08

Dacht dat deze niet vegan was... ga m wel proberen. Heb nu de alpro boter. Maar die smaakt meer als nepboter dan als roomboter. En ik ben gek op roomboter. Dus deze maar eens proberen

Martine op 10-11-2016 - 9:23

Hij is echt vegan, met het vegan logo. Ik hoop dat hij in de smaak valt!

Esther op 25-4-2017 - 14:27

Hallo, ik was zojuist bij de Plus supermarkt. Klopt het dat deze boter bij de Plus uit het assortiment is gehaald? Of produceert de Becel dit artikel niet meer?

Martine op 25-4-2017 - 15:00

Hoi Esther, ik heb berichten gezien dat deze margarine is vervangen door een bio variant die ook vegan is. Ik weet niet of de nieuwe margarine ook bij Plus te koop is.

Yvonne op 10-5-2017 - 21:02

Hoi Martine, ik gebruik deze al een poosje en vind m echt lekker maar nu er op staat biologisch en er ipv 225 gram nu 250 gram inzit is de prijs ineens van 1,49 naar 1,99 gegaan !! Wat een verschil zeg, jammer

Martine op 11-5-2017 - 8:16

Klopt Yvonne, Becel heeft hun assortiment omgegooid. Er zijn wel veel meer vegan producten bijgekomen. Becel Original is nu ook vegan, en die is volgens mij wat voordeliger geprijsd: https://www.becel.nl/producten/voor-op-brood/becel-original/

Susanne op 9-6-2017 - 19:38

Zou je dit in een noodgeval kunnen gebruiken voor botercreme? Dit wordt zeker niet stevig genoeg?

Martine op 12-6-2017 - 10:13

Hoi Susanne, deze exacte margarine bestaat al weer niet meer, maar de nieuwe bio margarine van Becel is wel geschikt voor botercrème. Alles met een vetpercentage boven de 70/80% moet lukken. https://www.ah.nl/producten/product/wi410390/becel-100-plantaardig-biologisch

Mariska op 15-2-2018 - 17:13

Helaas niet (meer) vegan, bevat melk

Martine op 15-2-2018 - 19:45

Volgens mij is het nog steeds vegan. Misschien zitten er sporen van melk in, maar dat gaat om minuscule spoortjes die niet bewust worden toegevoegd, dus dat maakt niet uit voor vegans. (en melkzuur is ook veganistisch, gemaakt door bacteriën die zetmeel eten)

Mariska op 17-2-2018 - 10:17

Hoi Martine, Ik ben pas een aantal weken veganistisch aan het eten dus er valt nog veel te leren. Als ik het woord melk zie staan denk ik gelijk dat het niet geschikt is voor veganisten.

Eveline Kubbenga op 13-6-2019 - 9:25

Door het cadeautje van Veggie4U.nl, mijn vaste leverancier van alle vegan producten die ik niet in de supermarkt aantref, kwam ik met deze Becel 100% plantaardig pas nu in aanraking. Mijn man vindt het heerlijk als 'boter' en ik vind het heerlijk als de smaak van Becel margarine van vroeger. Als kind sneed ik namelijk een stuk af en liet het langzaam smelten in mijn mond. Bijzonder hoe smaakpapillen per mens kunnen verschillen.

Schrijf een reactie