Autodrop Brokkenpiloten

door onder Snoep
Kenmerken: , , , , ,

Autodrop Brokkenpiloten, veganAutodrop heeft flink wat nieuwe producten gelanceerd, en er zitten ook een paar vegan dingen bij. Deze 'Brokkenpiloten' zoute dropjes, en zoete en zure 'Buggy's' fruitgums zijn vegan. Ze zijn makkelijk te herkennen omdat er met grote letters 'gelatinevrij' op staat, maar ze zijn dus ook nog eens vrij van bijenwas, luizenrood en andere dierlijke bestanddelen. Top!

De ingrediënten

Glucose-fructosestroop, suiker, gemodificeerd zetmeel, melasse, salmiakzout, zoethoutwortelextract, kleurstof (karamel), glansmiddel (carnaubawas), natuurlijk anijsaroma.

Hoe smaakt het?

Er is nog niet zo veel vegan zoute drop, dus ik was heel blij met deze. Ze hadden van mij nog wel wat zouter mogen zijn. De dropjes hebben een lekker stevige beet. Prima product.

Wat kost het en waar is het te koop?

Ik kocht deze dropjes bij Albert Heijn, maar ze liggen misschien ook wel bij andere winkels. Een zakje kost één euro.

5 Reacties

Ruth op 25-8-2017 - 11:08

Alleen wel weer jammer van het gemodificeerde zetmeel

Martine op 25-8-2017 - 11:49

Hoi Ruth, waarom vind je dat jammer? Als je vreest voor genetische modificatie, dan hoef je je geen zorgen te maken. Hier betekent 'gemodificeerd' dat het zetmeel in de fabriek is bewerkt. Het is geen gmo, want dan moet het woordje 'genetisch' erbij staan. (Overigens denk ik niet dat er aan gmo gewassen gevaren verbonden zijn, maar dat is een ander verhaal.)

Thomas op 3-9-2017 - 11:07

Hoi Martine, is de aroma ook vrij van dierlijke ingredienten zoals bijv honing? Alvast bedankt.

Thomas op 3-9-2017 - 11:10

Er staat namelijk wel " natuurlijke anijsaroma " maar volgens de vegan wiki betekent dat dat het voor minimaal 95% uit anijs moet bestaan en dat het overige dus nog misschien iets anders kan zijn?

Martine op 3-9-2017 - 23:09

Hoi Thomas, het is zoals je zelf ook al aangeeft zeer onwaarschijnlijk dat er bij dit product honing of andere dierlijke bestanddelen in het aroma zitten, dus ik heb het niet nagevraagd. Als je het niet vertrouwt kun je autodrop even een bericht sturen.

Schrijf een reactie