Alpro yoghurt met kokos en amandelsmaak

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , , ,

Alpro amandelyoghurtAlpro heeft twee nieuwe smaakjes sojayoghurt, met kokos en amandel. Zoals alle Alpro yoghurts zijn ze verrijkt met calcium en vitamine B12 en D2.

De ingrediënten

Kokos: wa­ter, ge­pel­de sojabonen (7,8%), ko­kos­nootmelk (4,3%) (ko­kos­noot cre­me, wa­ter), sui­ker, tri­cal­ci­um­ci­traat, zuur­te­re­ge­laars (na­tri­um­ci­traat, ci­troen­zuur), sta­bi­li­sa­tor (pec­ti­ne), na­tuur­lijk aro­ma, zee­zout, vi­ta­mi­nen (B12, D2), an­ti­oxi­dan­ten (to­co­fe­rol­rij­ke ex­trac­ten, as­cor­byl­pal­mi­taat), yog­hurt­cul­tu­ren / -fer­men­ten.

Amandel: water, gepelde sojabonen (7,8%), suiker, amandel (1,3%), tricalciumcitraat, stabilisator (pectine), zuurteregelaars (natriumcitraat, citroenzuur), natuurlijk aroma, zeezout, antioxidanten (tocoferolrijke extracten, ascorbylpalmitaat), aroma, vitaminen (B12, D2, E), yoghurtculturen/-fermenten (S. thermophilus, L. bulgaricus).

Hoe smaakt het?

Alpro kokosyoghurtDe kokosyoghurt heeft een subtiel kokossmaakje dat ik best lekker vind. Hij lijkt ook iets romiger dan gewone sojayoghurt. De amandelyoghurt smaakt vrij sterk naar amandel(aroma), ik ben er nog niet over uit of ik dat geslaagd vind. Ondanks dat er relatief weinig suiker in zit, vind ik deze yoghurts aan de zoete kant. Je kunt ze niet voor hartige toepassingen gebruiken, maar voor een ontbijtje met muesli zijn ze prima.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze yoghurts zijn onder andere verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn. Ze kosten ongeveer €2,20 voor een bakje van 500 gram, en zijn daarmee wat duurder dan de oude yoghurtsmaken van Alpro.

1 Reacties

Mw.M.van Zanden-Rensen op 18-5-2015 - 10:45

Ik heb net de nieuwe amandelsmaak geprobeert maar wat een tegenvaller!Het is echt een chemische smaak die niet meer uit je mond wil brrr....Het meeste van de beker is dan ook in de kliko terecht gekomen en ik zal hem nooit meer kopen,geef mij maar de lekkere bessenyoghurt.Jammer maar waar..... Gr.Mw.M.van Zanden-Rensen.

Schrijf een reactie