Alpro slagroom

door onder Desserts, Melk & yoghurt
Kenmerken: ,

Alpro slagroom, vegan, melkvrijAlpro maakt behalve verschillende soorten kookroom voor hartige gerechten ook deze opklopbare slagroom voor zoete toepassingen. Je vindt deze slagroom in de koeling, bij de verse koemelk slagroom. Hij is in de koelkast best lang houdbaar (ook na de houdbaarheidsdatum), dus je kunt prima een pakje op voorraad houden als je het niet direct nodig hebt.

De ingrediënten

Wa­ter, ge­hy­dro­ge­neerd plant­aar­dig vet, mal­todex­tri­ne, sui­ker, ge­pel­de so­ja­bo­nen (2%), emul­ga­to­ren (su­cro­se-vet­zuur­testers, mo­no- en di­gly­ce­ri­den van vet­zu­ren ver­es­terd met melk­zuur), zee­zout, aro­ma.

Hoe smaakt het?

Ondanks dat er al suiker aan de slagroom is toegevoegd, smaakt hij niet super zoet. Eventueel kun je er dus nog wat extra suiker aan toevoegen. Dat helpt ook om de sojasmaak te verbergen die je anders wel een beetje proeft. Verder is het een lekker romige slagroom, dikker dan de slagroom uit een spuitbus van LeHa, die we ook heel erg lekker vinden.

Het is een beetje lastig om deze slagroom goed stijf te kloppen. Zorg ervoor dat hij goed koud is (liefst een nachtje in de koelkast laten staan na aanschaf) en gebruik een elektrische mixer voor het opkloppen. Een klein scheutje azijn of citroensap of een zakje Klopfix van Dr. Oetker helpt ook om hem mooi op te kloppen.

Wat kost het en waar is het te koop?

De slagroom van Alpro is onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Deen. Een pakje met 250 ml kost ongeveer €1,45.

2 Reacties

Patrick op 5-2-2018 - 18:44

Het is zeer beperkt in Velp. Ook deze slagroom is in geen enkele winkel te krijgen in ons dorp, zelfs niet bij AH :(.

Patrick op 7-2-2018 - 21:07

Heb een dag later toch nog een ander uitziende verpakking slagroom gevonden die vegan is: Cuisine Soya bij AH. Het zijn wel hele kleine pakjes en staan in de koeling, maar is ook moeilijk stijf te kloppen. Zelfde tips zijn van toepassing.

Schrijf een reactie