Alpro Mild & Creamy

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , , , , ,

Alpro Mild&Creamy yoghurt ongezoet, veganDe Mild & Creamy naturel van Alpro is onze favoriete supermarktsojayoghurt. We eten deze regelmatig voor het onbijt, en we gebruiken hem ook om er mee te koken en sausjes van te maken. Sinds kort is er behalve de gewone naturel variant ook een volledig ongezoete Mild&Creamy yoghurt verkrijgbaar.

De ingrediënten

Gezoet: wa­ter, ge­pel­de so­ja­bo­nen (7,9%), sui­ker, tri­cal­ci­um­ci­traat, sta­bi­li­sa­tor (pec­ti­ne), zuur­te­re­ge­laars (na­tri­um­ci­traat, ci­troen­zuur), natuurlijk aroma, zeezout, an­ti­oxi­dan­ten (to­co­fe­rol­rij­ke ex­trac­ten, vetzuuresthers van as­cor­inezuur), vi­ta­mi­nen (B12, D2), yog­hurt­cul­tu­ren / -fer­men­ten (S. ther­mop­hi­lus, L. bul­ga­ri­cus).

Ongezoet: wa­ter, ge­pel­de so­ja­bo­nen (7,9%), tri­cal­ci­um­ci­traat, sta­bi­li­sa­tor (pec­ti­ne), zuur­te­re­ge­laars (na­tri­um­ci­traat, ci­troen­zuur), zee­zout, an­ti­oxi­dan­ten (to­co­fe­rol­rij­ke ex­trac­ten, as­cor­byl­pal­mi­taat), vi­ta­mi­nen (B12, D2), yog­hurt­cul­tu­ren / -fer­men­ten (S. ther­mop­hi­lus, L. bul­ga­ri­cus).

Hoe smaakt het?

In tegenstelling tot de andere yoghurts van Alpro smaakt de Mild&Creamy niet naar vanille. De ongezoete variant is echt helemaal vrij van suiker of ander zoetmiddel en zit daardoor qua smaak behoorlijk dicht in de buurt van koemelkyoghurt. Behalve voor het ontbijt is deze yoghurt is heel geschikt is voor hartige toepassingen zoals knoflooksaus en als vervanger voor zure room in gerechten.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze sojayoghurt is te koop bij bijna alle A-merk supermarkten. Een pak van 750 gram kost rond de €2,20.

9 Reacties

Linsey op 27-2-2016 - 22:52

O wat fijn dankje! Deze ga ik proberen. Helaas vonden we de sojayoghurt van de AH niet echt lekker en wat klonterig.

Martine op 27-2-2016 - 23:17

Deze is heel glad en romig, dus ik hoop dat ie goed bevalt!

Sanne op 28-2-2016 - 22:29

Wat chill dit! Ik kende wel de ongezoete van Provamel, te koop bij de biowinkel. Ook heerlijk. En dan is er die ongezoete van de AH, maar die vind ik niet zo. En deze moet dus gewoon ook te koop zijn bij de AH, geweldig! Precies wat ik wilde ;), want zo vaak kom ik niet bij de biowinkel (al vind ik het er altijd leuk om rond te struinen). Liefs

Martine op 29-2-2016 - 9:02

Ja, ik heb deze bij AH gekocht. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Jana op 5-3-2016 - 10:49

Hallo, Heeft iemand dit al effectief geprobeerd in een hartig gerecht? Ik zou het graag willen gebruiken in een ovenschotel met groenten en mixen met gegrilde paprika (daar zou ik normaal soyaroom voor gebruiken), maar durf niet goed. Heeft iemand al ervaring? Merci!

Martine op 5-3-2016 - 13:55

Ik heb het geprobeerd en ik vind het heel lekker in hartige gerechten. Het is natuurlijk wel zuurder van smaak dan sojaroom, maar ik denk dat het prima zal smaken in zo'n ovenschotel.

Margreet op 5-7-2018 - 9:03

Ik heb van alles geprobeerd om de (melk)yoghurt te vervangen door een vegan variatie. Uiteindelijk ben ik bij deze uitgekomen. Heerlijk!

Martine op 5-7-2018 - 11:03

Leuk Margreet! Dit is ook nog steeds onze favoriet yoghurt.

Cars op 23-10-2019 - 12:49

Super! "In tegenstelling tot de andere yoghurts van Alpro smaakt de Mild&Creamy niet naar vanille." Dit is precies waar ik naar op zoek was! Scheelt mij weer een hoop 'uitprobeer-tripjes' Bedankt voor je review! :)

Schrijf een reactie