Alpro drinkyoghurt

door onder Melk & yoghurt
Kenmerken: , , , ,

Alpro drinkyoghurt, veganAlpro heeft een heel nieuw product op de markt gebracht: Pur'Enjoy, een soort drinkyoghurt op basis van soja. Vroeger dronk ik altijd graag koemelk drinkyoghurt, dus ik vind het erg fijn dat er nu een plantaardig alternatief is. Er zijn twee smaken: granaatappel-framboos en mango-stervrucht. Wij konden bij de plaatselijke AH alleen de granaatappelsmaak vinden, dus die hebben we meteen maar geprobeerd.

De ingrediënten

Wa­ter, vruch­ten­sap­pen uit ge­con­cen­treerd sap (5%) (fram­boos (3%), gra­naat­ap­pel (2%)), ge­pel­de sojabonen (4,6%), sui­ker, tri­cal­ci­um­ci­traat, zuur­te­re­ge­laars (na­tri­um­ci­traat, ci­troen­zuur), sta­bi­li­sa­tor (pec­ti­ne), ro­de­bie­ten­sap uit ge­con­cen­treerd sap, na­tuur­lijk aro­ma, zee­zout, (zwar­te­wor­tel­con­cen­traat), zwar­te­bes­sen­sap uit ge­con­cen­treerd sap, an­ti­oxi­dan­ten (to­co­fe­rol­rij­ke ex­trac­ten, vet­zuur­es­ters van as­cor­bi­ne­zuur), vi­ta­mi­nen (ri­bo­fla­vi­ne (B2), B12, D2), yog­hurt­cul­tu­ren/ -fer­men­ten (S. ther­mop­hi­lus, L. Bul­ga­ri­cus).

Hoe smaakt het?

De smaak van deze 'ge­fer­men­teer­de so­ja­drink met fram­boos & gra­naat­ap­pel' zoals Alpro het noemt, doet me sterk denken aan Fristi, maar dan minder zoet. Best lekker, maar ik had een wat meer duidelijk herkenbare fruitsmaak fijner gevonden. Misschien dat de mango-stervrucht smaak me beter bevalt.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze drinkyoghurts zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Deen, Dirk, Coop, Hoogvliet en Poiesz verkrijgbaar zijn. Je vindt ze in de koeling bij de koemelk drinkyoghurts, niet bij de andere Alpro producten dus. Een pak van 1 liter kost €2,40.

5 Reacties

Alaidys op 13-6-2015 - 16:52

Gaaf , bedankt voor de tip! :D Ik wil het graag proberen, maar is natuurlijk weer niet in mijn kleine AH in het dorp :/ Dus maar eens in de stad kijken :P

Nikki op 1-10-2015 - 9:53

Erg lekker! Ik moest even wennen aan de kleur, deze is in vergelijking met zuiveldranken wat grauw waardoor het er misschien iets minder aantrekkelijk uit ziet. Aan de andere kant is dit ook weer geen probleem als je bedenkt dat de kleur vaak door kunstmatige toevoegingen wordt verkregen...

Alaidys op 17-9-2020 - 21:04

Volgens mij is deze al heel lang nergens in Nederland meer te koop, toch?

Martine op 19-9-2020 - 8:29

Klopt Alaidys, Alpro maakt deze niet meer.

Roos op 13-7-2021 - 1:49

ik heb dit artikel dus echt een paar jaar te laat gevonden zie ik😭. ik crave de laatste tijd echt iets als optimel, jammer dat alpro deze niet door heeft gezet! Weet iemand een lekker plantaardig alternatief op optimel?

Schrijf een reactie