Alpro dessertvla

door onder Desserts
Kenmerken: , , , ,

Alpro vanillevlaAlpro maakt naast plantaardige melk en yoghurt ook vla, zoals dit vanilledessert. Er is ook een chocolade- en caramelvariant van. De vla is verrijkt met calcium, B2, B12 en D2 en heeft daardoor een vergelijkbare voedingswaarde als vla van koemelk.

De ingrediënten

Wa­ter, sui­ker, ge­pel­de so­ja­bo­nen (6%), ver­dik­kings­mid­de­len (ge­mo­di­fi­ceerd ta­pi­o­ca­zet­meel, car­ra­geen), tri­cal­ci­um­fos­faat, aro­ma, zee­zout, cur­cu­ma-ex­tract, vi­ta­mi­nen (ri­bo­fla­vi­ne (B2), B12, D2).

Hoe smaakt het?

De vla is lekker romig en heeft een fijne vanillesmaak. Ik vind hem precies zoet genoeg. Lekker in combinatie met rood fruit en vegan slagroom, of met sojayoghurt als een echte vlaflip. De chocolade- en caramelvariant zijn ook heel lekker.

Wat kost het en waar is het te koop?

Alpro vla is bij heel veel verschillende supermarkten te koop. Het staat in hetzelfde schap als de houdbare sojamelk. Een pakje van 500 ml kost ongeveer 1 euro. De chocolade- en caramelvariant kosten een paar cent meer. Best voordelig in vergelijking met andere vegan toetjes.

4 Reacties

Rianne op 25-3-2015 - 23:30

Hoi Martine, Allereerst super dat je deze website bent begonnen naast Vegetus. Voor een mogelijke veganist in wording of toch in ieder geval al zon 6 dagen vegan en die ene dag nog net niet, is deze site fantastisch!! je maakt het zo veel makkelijker om de weg in de plantaardige wereld te vinden en op leuke alternatieven uit te komen. De Alpro soja dessert vla is een van de eerste producten die ik heb gebruikt ter vervanging van de reguliere melkvla. Zelfs mijn partner die zijn vlees niet kan laten staan vindt de dessertvla van alpro zoveel lekkerder, dat er op dit moment geen ander toetje dan alpro binnen komt :) Echter zijn hier als aanvulling op je artikel ook nog de smaken caramel van in dezelfde verpakkingsvorm en dan zijn de chocolade en caramel variant ongeveer 5 cent duurder dan de vanille variant. Daarnaast zijn er ook nog dark chocolate en speculoossmaak toetjes in portieverpakking van alpro, ook deze zijn het zeker waard om geproefd te worden en kosten rond de €1.80. Naast de gezonde yoghurt van de alpro is de dessertvla een heerlijk toetje om jezelf mee te verwennen.Ik zou zeggen ga zo door ik kijk elke dag eigenlijk wel of je weer wat nieuws vermeld hebt en of ik dat product al eens gebruikt heb of niet. Zo heb ik dankzij Vegetus afgelopen weekend voor het eerst sojabrokjes bereid tot een volwaardige maaltijd. Superbedankt!! en alle lof voor jou en David om de plantaardige producten in een goed daglicht te zetten. Met vriendelijke groet, Rianne

Martine op 26-3-2015 - 8:09

Hoi Rianne, Dankjewel voor je berichtje. Ik vind het altijd heel tof om post te krijgen van nieuwe vegans! Leuk dat je ook Vegetus gebruikt. Misschien vind je het leuk om in April mee te doen met de VeganChallenge? Dan krijg je iedere dag handige tips en eenvoudige lekkere recepten. Ik zal de chocolade- en caramelvla er hier nog even bij zetten inderdaad, goeie tip. Voor de toetjes in portieverpakking maak ik later nog even een apart artikeltje.

Rianne op 30-3-2015 - 21:50

Hoi Martine, Ik twijfel nog om aan de veganchallenge mee te doen, omdat ik op dit moment nog vanuit praktische overwegingen vlees eet bij mijn schoonouders (daar eten we 1 keer per week). En omdat dat op dit moment nog niet aangepast zal gaan worden, vind ik de vegan challenge dan eigenlijk niet eerlijk om te volgen omdat ik weet dat ik die op dit moment elke week eigenlijk wel 1 dag zal doorbreken, wegens het eten bij mijn schoonouders. Mogelijk dat als ik verder gevorderd ben en besluit om daadwerkelijk volledig vegan te gaan worden dat ik daar nog eens verder ga proberen een mouw aan te passen. Voor nu probeer ik de overige 6 dagen zoveel mogelijk plantaardig te eten en probeer ik bij alles wat ik voor mezelf aanschaf op te letten dat het plantaardig is. Zo zijn volgens mij de borrelnootjes van de Duyvis, de smaken provencale en de tijgernootjes sateh/curry op dit moment vegan, ik heb tenminste niet zo gauw een ingredient kunnen ontdekken dat niet vegan zou zijn. Heel misschien nog in de aroma's. De dragibus van Haribo ben ik ook erg blij mee, die doen me aan de jelly beans denken. Ik hoop de kersen van Goody good stuff nog eens tegen te komen in de winkels. Nou je kan wel merken dat het hier even snoeptijd is :), bedankt in elk geval voor je reactie, ik blijf je sites met veel plezier volgen. Vriendelijke groet, Rianne

Martine op 31-3-2015 - 9:03

Hoi Rianne, je mag helemaal zelf weten waar je wel en niet aan meedoet natuurlijk, daarvoor hoef je je niet te verdedigen hoor :) De VeganChallenge was maar een suggestie. Ik vond het zelf ook heel moeilijk om aan andere mensen te vragen om vegan te koken. Dat was voor mij ook de laatste stap voor ik echt veganist werd. Als mensen niet goed weten wat ze moeten maken biedt ik meestal aan om zelf iets mee te nemen. Soms een compleet gerecht, soms alleen een vleesvervanger of toetje. Misschien is dat op termijn voor jou ook een oplossing. (maar nogmaals, alleen als je daar zelf aan toebent). Die borrelnootjes van de Duyvis zijn volgens mij inderdaad vegan. Leuk!

Schrijf een reactie