Aldi volkoren beschuit

door onder Brood en zo
Kenmerken: ,

Aldi volkoren beschuit, vegan, zonder eiUPDATE: De volkoren beschuiten van Aldi bevatten tegenwoordig weer ei, net als de beschuiten van de meeste andere merken. Voor zover ik weet zijn er alleen van Bolletje nu nog een paar soorten vegan beschuit, allemaal meergranen met zaden. In alle 'normale' beschuiten zit ei. Droevig.

Vorige week postte ik de vegan beschuiten van Bolletje, maar ook bij de Aldi kun je gewoon vegan beschuit kopen. Ze hebben bevestigd dat de e-nummers in de beschuiten plantaardig zijn. Let wel op, want alleen de volkoren beschuitjes zijn vegan, in de gewone beschuit zit ei.

De ingrediënten

Tarwemeel (waarvan 60% volkoren), suiker, gist, glucosestroop, plantaardige oliën (palm, raap), emulgatoren (E433, E470A, sojalecithine), zout, roggebloem, tarwezetmeel.

Hoe smaakt het?

Dit zijn prima eenvoudige beschuiten. Ze zijn lekker bros en hebben een fijne naturel smaak. Ze smaken niet overdreven 'volkoren', waarschijnlijk omdat er maar 60% volkorenmeel gebruikt wordt.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze beschuiten zijn alleen te koop bij Aldi. Een rol met 13 beschuiten kost maar 49 cent.

7 Reacties

Anja op 20-2-2016 - 17:28

Oh ik baal, extra naar de Aldi voor de beschuit, helaas zag dat de verpakking was veranderd, en daarmee de samenstelling. Had ik mijn voorraad maar groter gemaakt. Heb Aldi een mail gestuurd,om mijn ongenoegen te uiten, als we niks laten weten, gebeurt er niks toch?

Susanne op 26-2-2016 - 22:13

Helaas hier in Tilburg inderdaad nu ook een andere volkorenbeschuit, waar ei in zit.

Anja op 2-3-2016 - 7:54

Hier de reactie van aldi op mijn mail. Hopelijk doen ze er ook echt iets mee. Grtjs Wij willen u bedanken voor uw mail. We hebben navraag gedaan bij de leverancier en het blijkt inderdaad dat er een verandering in het recept heeft plaatsgevonden waardoor het beschuit nu ei bevat. We zullen dit melden bij ons hoofdkantoor in Culemborg en hopen dat zij hiermee aan de slag gaan en de receptuur weer laten aanpassen. Nogmaals bedankt voor het melden.

Martine op 2-3-2016 - 9:33

Wat goed! Fingers crossed dat ze er echt mee aan de slag gaan inderdaad.

Annemarie op 22-7-2019 - 6:32

Bolletje heeft heerlijke vegan beschuiten! Boeren beschuiten, 3 verschillende smaken, in deels doorzichte zakken.

Martine op 22-7-2019 - 9:42

Hoi Annemarie, die zijn inderdaad lekker! Ze staan al op de site, maar ik moet de foto's een keer updaten met de vernieuwde verpakkingen.

Rl Wellwr op 26-3-2023 - 16:22

Ik heb een melk en eiwit alergie. En zou het erg op prijs stellen als er geen ei of melkproducten in beschuit of koekjes zitten. Het is erg vervelend dat zelfs in pure chocolade melk poeder wordt gestopt. Voor mij is het dan geen pure chocolade. Misschien iets voor de keuringsdienst om daar naar te kijken?

Schrijf een reactie