Aldi vegan burgers, schnitzel en balletjes

door onder Vleesch
Kenmerken: , ,
Aldi vegan burgers, schnitzel en balletjes

Aldi heeft sinds kort de vegetarische burgers, schnitzel en balletjes van hun merk MeatFreeDays geveganiseerd. De producten zijn eiwitrijk en verrijkt met vitamine B12 en ijzer. Aldi verkoopt al langer vegan falafel, rulgehakt, kroketten, bitterballen en kipstukjes.

De ingrediënten

Burgers: gerehydrateerd soja- en tarwe-eiwit (73%), rode ui, zonnebloemolie, verdikkingsmiddel (methylcellulose), aardappelzetmeel, gehydrolyseerd tarwe-eiwit, natuurlijke aroma's, gedroogde glucosestroop, specerijen, zeezout, ui, dextrose, aardappelvezels, gehydrolyseerd plantaardig eiwit, maltodextrine, knoflook, uienextract, ijzer, vitamine B12.

Schnitzels: gerehydrateerd soja- en tarwe-eiwit (70%) , paneermeel (tarwe, zout, gist), zonnebloemolie, verdikkingsmiddel (methylcellulose), tarwebloem, zout, natuurlijke aroma's, tarwezetmeel, aardappelvezels, gedroogde glucosestroop, dextrose, maïszetmeel, maltodextrine, specerijen, ijzer, specerijenextract, kruidenextract, vitamine B12.

Hoe smaakt het?

Dit zijn prima producten met een goede smaak en textuur. Ze doen niet onder voor duurdere vleesvervangers van andere merken. Ik ben vooral blij met de gehaktballetjes, want vegan balletjes zijn nog steeds wat moeilijk verkrijgbaar. Ik ga deze zeker vaker kopen!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze producten bij Aldi in de koeling. De balletjes kosten € 1,49 en de schnitzels en burgers € 1,59 voor een verpakking van 200 gram. Dat is zo'n 50-80 cent goedkoper dan vergelijkbare producten van andere merken.

7 Reacties

Sander op 18-4-2019 - 13:06

Schnitzel was (toen nog niet Vegan) echt heel lekker, ben benieuwd! :D

Henny op 22-4-2019 - 10:59

In Zwolle nog niet te koop.

Amy op 26-4-2019 - 15:04

Goede tip! Bedankt. Fijn dat ze nu vegan zijn. Vandaag ingeslagen. Ook aan de medewerker aangegeven dat het misschien handig is het aan te geven, omdat op het schap nog 'vegetarisch' staat. Ik had er anders niet meer naar gekeken.

René op 27-4-2019 - 15:14

In Goes deze week wel (27-4-2019) gelijk flink ingeslagen. Balletjes net geprobeerd, zijn heerlijk met saté saus 😃

Janne op 1-5-2019 - 15:30

Wat leuk dat ze nu vegan zijn! Dat komt goed uit. Ik ben when-at-home-vegan (buitenshuis indien mogelijk ook, en anders zo min mogelijk dierlijke dingen). Mijn vriend koopt meestal vleesvervangers bij de Aldi en tot nu toe at ik dan dus gewoon mee, maar het gaat me steeds meer tegenstaan. Fijn dat ik nu dus vegan kan eten zonder dat hij meer moeite hoeft te doen. :)

Lorena op 19-8-2020 - 21:20

Ik vind de vegan burger echt heel lekker. Hij is sappig en stevig en krijgt een 7,1 van de consument. Ikzelf vind de gehaktballetjes van Lidl erg goed. Beter dan die van Aldi. Die zijn mij te 'brodig'.

Andrea op 9-11-2021 - 18:17

En nu een goede betaalbare die niet op basis van soja is, want dat verdraag ik niet

Schrijf een reactie