Aldi granola repen

door onder Tussendoortjes
Kenmerken: , , ,

Aldi muesli repen, veganAldi verkoop sinds kort deze bijzondere mueslirepen. Ze zijn bijna helemaal gemaakt van zaden, noten en granen, met vezels uit witlof (inuline) als bindmiddel. Er zijn twee smaken, appel en kokos. In tegenstelling tot de meeste andere mueslirepen zijn deze vrij van suiker en zoetstoffen.

De ingrediënten

Appel: pompoenpitten (20,1%), zonnebloempitten (16,6%), witlofwortelvezels (cichorij) (15,4%), gedroogde appelstukjes (15,4%), havervlokken (14,2%), meloenpitten (7,1%), kokos (5,2%), hazelnoten (4,7%).

Kokos: zonnebloempitten (24,8%), kokos (20,1%), pompoenpitten (18,9%), witlofwortelextract (cichorij) (15,4%), havervlokken (9,5%), meloenpitten (6,6%), hazelnoten (4,7%).

Hoe smaakt het?

Deze repen smaken heel puur. Ze zijn niet gezoet, dus je proeft vooral duidelijk de zaden die erin zitten. Ze vullen heel goed. Fijn als voedzaam tussendoortje, maar misschien wat minder bevredigend voor de lekkere trek.

Aldi granola reep, vegan

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze mueslirepen zijn verkrijgbaar bij Aldi, maar nog niet bij alle filialen. Probeer het dus eens in een andere winkel als die van jou ze nog niet heeft, of vraag ernaar bij de winkelmanager. Je betaalt €1,79 voor vier grote repen.

5 Reacties

Eliza op 10-1-2016 - 15:18

ALERT! Deze zijn NIET glutenvrij! (Er zit haver in.)

Martine op 10-1-2016 - 16:52

Hoi Eliza, haver is een glutenvrij graan voor zover ik weet. Het kan wel besmet zijn met gluten uit tarwe, maar de kruisbesmettingswaarschuwing op het pakje zegt 'kan sporen melk, ei, soja, pinda's, sesam en andere noten bevatten'. Tarwe/gluten staat er dus niet bij. Daardoor ging ik ervan uit dat ze glutenvrije, onbesmette haver hebben gebruikt. Is dat een verkeerde aanname?

Eliza op 10-1-2016 - 17:14

Hoi Martine, Haver is van nature glutenvrij maar door kruisbesmetting is haver niet meer als glutenvrij te bestempelen. Alléén als het gecertificeerd glutenvrij is, is het geschikt voor een glutenvrij dieet.

Eliza op 10-1-2016 - 17:17

En volgens mij is het woord 'havervlokken' in de ingrediëntenlijst dikgedrukt, wat wil zeggen dat het een allergeen is (dus dat het gluten bevat).

Martine op 11-1-2016 - 7:46

Ik dacht dat haver op zichzelf ook een allergeen was, maar nu kan ik daar niks over vinden. Ik ga het glutenvrij labeltje weghalen. Dankjewel voor de oplettendheid!

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.