Aldi granenbiscuits

door onder Koekjes en cake, Tussendoortjes
Kenmerken: , ,

IMG_4336Bij Aldi vond ik deze lekkere pauzekoeken. Het is een soort budgetversie van de Lu Time Out granenbiscuits. Ze zijn per twee verpakt in een zakje, dus ze zijn handig mee te nemen. Aldi heeft bevestigd dat deze koeken helemaal vegan zijn, inclusief de mono- en diglyceriden van vetzuren.

De ingrediënten

Granen (61,1%) (havervlokken (41,1%), tarwebloem (14,1%), volkorentarwemeel (5,8%), gerstemoutmeel (0,1%)), suiker, plantaardige olie (palmolie, raapzaadolie), glucosestroop, rijsmiddelen (natriumcarbonaten, difosfaten, ammoniumcarbonaten), emulgatoren (lecithinen (zonnebloem)), mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met mono-en diacetylwijnsteenzuur), zout, rietsuikermelasse.

Hoe smaakt het?

De koeken zijn lekker bros en knapperig. Ik vind ze een beetje aan de zoete kant voor een tussendoortje, maar ze vullen wel behoorlijk goed. Ze zijn lekker genoeg om aan visite te serveren bij de koffie of thee (of om zelf mee te nemen als je op visite gaat bij niet-vegans).

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze koeken zijn verkrijgbaar bij Aldi. Een verpakking met 9 pakjes van 2 koeken (250 gram) kost €1,59.

5 Reacties

Juliën op 27-5-2016 - 17:33

Hoi! Is de speculaas variant ook vegan? Of alleen de naturel? Probeer pas sinds kort vegan te leven en weet nog niet zo goed waar ik op een etiket op moet letten. Bij suiker zijn er bijvoorbeeld heel veel 'verborgen' woorden voor suiker. Is dat voor dierlijke producten ook zo, of qua E-nummers..?

Martine op 27-5-2016 - 21:58

Hoi Juliën, de speculaasvariant heb ik niet expliciet nagevraagd, maar ik ga ervan uit dat die ook vegan is ja. Er zijn inderdaad veel namen voor dierlijke producten. Hier kun je daar wat meer over lezen: https://gewoonvegan.nl/extra-informatie/is-het-echt-vegan/ Dit is ook een handig artikel voor als je nog niet zo lang vegan bent: http://wiki.veganisme.org/index.php/Beginnende_veganist Veel succes! Als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag.

Jenny Kans op 23-6-2017 - 10:25

Ik kan nergens vinden hoeveel koolhydraten dit koekje (naturel) bevat.....ze zijn overigens heerlijk.

Martine op 23-6-2017 - 22:08

Staat dat niet op de verpakking Jenny? Ik weet het ook niet...

Jenny Kans op 30-6-2017 - 18:25

Ja natuurlijk, ik keek op het zakje maar het staat op de doos. Dom..dom. Niet goed dus voor een koolhydraatarm dieet, maar ze zijn zo lekker bij een kopje koffie of thee. In 1 koekje zitten ruim 9 koolhydraten.

Schrijf een reactie