Aldi croissantdeeg

door onder Deegwaren
Kenmerken: , ,

Aldi croissantdeeg, veganEr zijn verschillende merken kant-en-klaar vegan croissantdeeg, en één daarvan is dit 'Delicious Home' croissantdeeg van Aldi. Aldi heeft bevestigd dat alle gebruikte vetzuren en aroma's plantaardig zijn. Helemaal goed dus.

De ingrediënten

Water, margarine (plantaardige vetten en oliën (palm, koolzaad), water emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), zout, voedingszuur (citroenzuur)), tarwegluten, rijsmiddelen (dinatriumfosfaat, natriumwaterstofcarbonaat), dextrose, suiker, aroma, zout, kleurstof (carotenen), meelverbeteraar (ascorbinezuur).

Hoe smaakt het?

Als je wel eens zo'n blikje croissantdeeg gebruikt hebt, weet je dat je hier geen 'echte' croissantjes mee kunt maken. Daarvoor heeft het deeg niet genoeg laagjes. Je kunt hooguit iets maken wat er uitziet als een croissant, maar eigenlijk meer een soort luchtig broodje is.

Dat is okay, want met een beetje creativiteit kun je behalve gewone croissantjes nog veel meer leuke dingen maken met dit deeg. Het is geschikt voor zowel zoete als hartige toepassingen. Ik gebruik het onder andere graag voor opgerolde kaneelbroodjes en pizza- of pestorolletjes.

Wat kost het en waar is het te koop?

Dit deeg is alleen verkrijgbaar bij Aldi. Een blikje voor 6 croissants (340 gram) kost €1,09.

10 Reacties

Trending op 24-3-2016 - 1:40

Sommige meelverbeteraars zouden naar het schijnt niet veganistisch zijn. Klopt dit?

Martine op 24-3-2016 - 7:37

Sommige meel/broodverbeteraars kunnen in theorie inderdaad dierlijk zijn, maar in de praktijk zijn ze meestal plantaardig. Voor alle producten op deze site vraag ik het voor de zekerheid na bij de fabrikant, zodat we zeker weten dat ze helemaal vegan zijn.

Maaike op 3-7-2016 - 10:51

Croissantjes hiervan maken vind ik niet zo lekker, maar dat geldt ook voor de niet vegan variant. Wat ik wel lekker vind, is het gebruiken voor de bodem/deksel van een quiche. Het kan gezonder, maar voor een keer is het zo lekker :)

Martine op 3-7-2016 - 12:21

Goed idee om er een quichebodem van te maken!

Sanne op 7-8-2016 - 11:42

Ik sta nu in de Aldi met dit croissantdeeg, en op jouw blog kan ik dan nog even checken of het écht vegan is :). Ik ben zo blij! Al zo lang heb ik zin in croissantjes.. Hmmmm ik kijk nu al uit naar een croissantje met fruitspread en een lekkere latte met kokosmelk erbij :). Liefs en fijne zondag!

Martine op 7-8-2016 - 20:21

Leuk Sanne, geniet ervan!

yolanda op 25-11-2016 - 14:44

Ik vind producten met palmvet/olie niet vegan, er sterven zoveel dieren vanwege de grootschalige productie.

S op 20-4-2020 - 13:41

Ik zag een nieuwe verpakking van croissantdeeg in de Aldi en bevat nu melk..

R op 28-8-2020 - 9:12

Tegenwoordig zit er ook alcohol in verwerkt wat voorheen nooit zo was. Erg jammer!

Sophie op 13-12-2020 - 13:15

Helaas bevat het aroma met melk tegenwoordig :(

Schrijf een reactie