Aldi bonenschotels

door onder Maaltijden
Kenmerken: , , , ,

Aldi bonenschotel voor chili con carne, vegamNadat ik van HAK gehoord had dat het aroma in hun Chili con Carne vleesextract bevat, heb ik meteen de Aldi gemaild of hun bonenschotels wel allemaal vegan zijn. Dat bleek inderdaad zo te zijn! Zowel de Mexicaanse bonenschotel als de Chili con Carne en Witte bonen in tomatensaus zijn helemaal plantaardig.

Ik ben vooral fan van de bonenschotels, omdat je daarmee super snel en makkelijk een complete maaltijd in elkaar kunt draaien. Je kunt er zelf nog gehakt en eventueel wat extra groente aan toevoegen, en ze serveren met bijvoorbeeld rijst, couscous of wraps.

De ingrediƫnten

Water, bruine bonen 29,6%, wortelen 7,3%, uien 6,5%, tomatenpasta 6,2%, rode paprika 4,8%, groene paprika 4,8%, doperwten 4,8%, suiker, aroma, gemodificeerd zetmeel, zout, specerijen, paprika-extract, verstevigingsmiddel (calciumchloride (E509)).

Hoe smaakt het?

Ik vond de smaak van deze bonenschotel een beetje aan de saaie kant, maar als je ze wat opleukt is het een fijne makkelijke maaltijd. Wij aten de bonenschotel in wraps met mais, knoflooksaus en een fijngesnipperd augurkje, en dat smaakte heel goed.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze bonenschotels zijn verkrijgbaar bij Aldi. Een pot met 710 gram kost 1,39. Dat is eens stuk goedkoper dan de bonenschotels van HAK.

4 Reacties

Aviva op 14-6-2015 - 11:51

Volgens mij gebruikt de Aldi hier in Belgie een andere fabrikant voor dit soort producten (King's Crown) maar ik zag bij hun witte bonen in tomaten saus dat ze "kruidenaroma's" specifieren. Ik ga er van uit dat deze toch ook vegan zijn.

Martine op 14-6-2015 - 12:14

Waarschijnlijk wel ja, afgezien van Bonduelle ben ik nog geen andere witte bonen in tomatensaus tegengekomen waar vleesextract in zat.

Dragan op 9-8-2017 - 17:58

Hallo,Wat een fijne site is dit om te lezen als vegetarier. Maar ik kwam hier ook vanwege de witte bonen in tomatensaus die ik van het merk Markant heb gekocht (en gegeten). Wat lastig om nu al die fabrikanten te bellen/mailen over hun ingredienten. Bij toeval weet men het nu over Bonduelle maar voel me behoorlijk slecht na mijn Markant bonen ook nu.

Martine op 10-8-2017 - 6:43

Hoi Dragan, ik heb wat huismerken gemaild over hun bonen in tomatensaus, en Bonduelle lijkt een uitzondering te zijn. De meeste zijn vegan. Markant heb ik echter niet nagevraagd, dus als je het zeker wilt weten zul je dat zelf nog even moeten doen.

Schrijf een reactie