AH waspoeder Wit en Kleur

door onder Schoonmaakmiddel
Kenmerken: ,

AH waspoeder, witIk vind het nog steeds moeilijk om goeie vegan schoonmaakmiddelen te vinden. De bestanddelen staan meestal niet op de verpakking, en het is vaak niet duidelijk of er dierproeven voor zijn gedaan. Soms zijn dierproeven zelfs verplicht, bijvoorbeeld vanwege de nieuwe Europese REACH wetgeving.

Ik heb al verschillende wasmiddelen met een vegan keurmerk geprobeerd, maar die zijn dan weer zo ecologisch verantwoord dat ze je was niet echt goed schoon krijgen (mijn persoonlijke ervaring, sommige andere mensen zijn er wel tevreden over).

Daarom was ik nu weer met huismerk wasmiddel. Dat doet het goed op lage temperaturen, is zuinig in het gebruik (en dus hopelijk niet al te slecht voor het milieu) en geeft de was een frisse geur.

Is het vegan?

Ik heb navraag gedaan bij Albert Heijn over hun AH waspoeders Wit en Kleur en kreeg dit antwoord: 'Ik kan u berichten dat de door u genoemde AH Wasmiddelen niet getest zijn op dieren en ook geen dierlijke bestanddelen bevatten.'

Dat vind ik voor mezelf vegan genoeg. Meer kritisch ingestelde vegans zullen zich misschien afvragen of de grondstoffen van het wasmiddel ook dierproefvrij zijn. Zo ver ga ik zelf niet, omdat dit bijna niet te achterhalen valt en omdat de Europese overheid de dierproeven verplicht stelt, net zoals ze dat voor medicijnen doen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze waspoeders bij Albert Heijn. Een doos voor 30 wasbeurten kost €3,69, dus het is ook nog eens zacht voor je portemonnee.

9 Reacties

Danielle op 23-3-2016 - 13:36

Geldt dit ook voor de vloeibare wasmiddelen van het AH merk? Ik dacht nl altijd dat deze ook vegan waren en die bevallen me erg goed...

Martine op 23-3-2016 - 15:04

Dat weet ik niet Daniëlle. Het zou goed kunnen dat ze vegan zijn, maar die heb ik niet nagevraagd.

Hans, Peter en Albert op 31-8-2018 - 14:15

Hoi Martine, We waren benieuwd naar de bamischijven van Mora, maar kwamen uit bij de AH wasmiddelen. Zijn deze AH wasmiddelen ook te koop bij Coop of de Poisz in dokkum? We horen graag van je!

Martine op 31-8-2018 - 14:39

Hoi Hans e.a., AH waspoeder is van Albert Heijn huismerk en dus alleen te koop bij Albert Heijn supermarkten. Coop en Poisz hebben vast waspoeder van hun eigen huismerk, wat ook een grote kans heeft dat het vegan is.

Almira op 28-2-2019 - 18:59

Hallo , ik zal deze zeker kopen . jij bent ook klant van a.h welke producten gebruikt jij als vloeibare wasmiddel en wasverzachter ook ? zijn die huismerk van a.h vegan ook ? grtjs bedankt alvast. -Almira

Martine op 12-3-2019 - 17:16

Hoi Almira, ik gebruik zelf geen vloeibaar wasmiddel. Er staat me bij dat AH huismerk vloeibaar wasmiddel ook vegan is, maar als je dat zeker wilt weten zou ik het zelf nog even navragen. Als wasverzachter heb ik altijd schoonmaakazijn.

P op 25-9-2019 - 23:01

Dank voor deze tips. Ik koop tot op heden vloeibare wasmiddel van het merk ecover, maar is duurder uit dan 2 pakken van deze (1 kleur en 1 wit) als ik het zo begrijp. Wel is deze volgens mij weer biologisch afbreekbaar, en als dat zo is dan zit ik met een dilemma. Ik zal er eens op letten in elk geval.

Martine op 26-9-2019 - 8:07

Hoi P, volgens mij is er tegenwoordig niet zo heel veel verschil tussen eko wasmiddelen en 'gewone'. Maar je kunt het proberen na te vragen.

Aleksandra op 19-3-2020 - 9:39

Ik heb het net opgezocht en kwam een reactie tegen waar stond dat AH heeft bevestigd dat alle eigen mekt wasmiddelen ( poeder en vloeibaar) vegan zijn . De wasverzachters niet , daar zitten dierlijke stoffen in

Schrijf een reactie