AH waspoeder Wit en Kleur

door onder Schoonmaakmiddel
Kenmerken: ,

AH waspoeder, witIk vind het nog steeds moeilijk om goeie vegan schoonmaakmiddelen te vinden. De bestanddelen staan meestal niet op de verpakking, en het is vaak niet duidelijk of er dierproeven voor zijn gedaan. Soms zijn dierproeven zelfs verplicht, bijvoorbeeld vanwege de nieuwe Europese REACH wetgeving.

Ik heb al verschillende wasmiddelen met een vegan keurmerk geprobeerd, maar die zijn dan weer zo ecologisch verantwoord dat ze je was niet echt goed schoon krijgen (mijn persoonlijke ervaring, sommige andere mensen zijn er wel tevreden over).

Daarom was ik nu weer met huismerk wasmiddel. Dat doet het goed op lage temperaturen, is zuinig in het gebruik (en dus hopelijk niet al te slecht voor het milieu) en geeft de was een frisse geur.

Is het vegan?

Ik heb navraag gedaan bij Albert Heijn over hun AH waspoeders Wit en Kleur en kreeg dit antwoord: 'Ik kan u berichten dat de door u genoemde AH Wasmiddelen niet getest zijn op dieren en ook geen dierlijke bestanddelen bevatten.'

Dat vind ik voor mezelf vegan genoeg. Meer kritisch ingestelde vegans zullen zich misschien afvragen of de grondstoffen van het wasmiddel ook dierproefvrij zijn. Zo ver ga ik zelf niet, omdat dit bijna niet te achterhalen valt en omdat de Europese overheid de dierproeven verplicht stelt, net zoals ze dat voor medicijnen doen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze waspoeders bij Albert Heijn. Een doos voor 30 wasbeurten kost €3,69, dus het is ook nog eens zacht voor je portemonnee.

4 Reacties

Danielle op 23-3-2016 - 13:36

Geldt dit ook voor de vloeibare wasmiddelen van het AH merk? Ik dacht nl altijd dat deze ook vegan waren en die bevallen me erg goed...

Martine op 23-3-2016 - 15:04

Dat weet ik niet Daniëlle. Het zou goed kunnen dat ze vegan zijn, maar die heb ik niet nagevraagd.

Hans, Peter en Albert op 31-8-2018 - 14:15

Hoi Martine, We waren benieuwd naar de bamischijven van Mora, maar kwamen uit bij de AH wasmiddelen. Zijn deze AH wasmiddelen ook te koop bij Coop of de Poisz in dokkum? We horen graag van je!

Martine op 31-8-2018 - 14:39

Hoi Hans e.a., AH waspoeder is van Albert Heijn huismerk en dus alleen te koop bij Albert Heijn supermarkten. Coop en Poisz hebben vast waspoeder van hun eigen huismerk, wat ook een grote kans heeft dat het vegan is.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.