AH verse vegan burgers

door onder Vleesch
Kenmerken: , , ,

AH verse vegan burgersIk keek al een poosje jaloers naar het 'verse' vegagehakt, wat wel vegetarisch is maar niet vegan omdat er kippenei in zit. Nu zijn er deze nieuwe rauwe vegan burgers bij AH. Net zo eng roze als het gehakt, en kneedbaar, dus je kunt er met wat goeie wil bijvoorbeeld ook kleine gehaktballetjes van draaien.

De ingrediënten

76% gerehydrateerd soja- en tarwe-eiwit, kokosolie, zonnebloemolie, natuurlijke aroma's, verdikkingsmiddel (methylcellulose), kruiden en specerijen, aroma's (bevat soja), rode bietenpoeder, aardappelvezels, zeezout, tomatenpoeder, gerstemoutextract, maltodextrine, ijzer, vitamine B12.Vegan burgers en balletjes

Hoe smaakt het?

Ik vind deze burgers zelf niet zo lekker, maar ik ben geloof ik de enige. Ik heb super veel enthousiaste reacties gehoord. David vindt ze ook erg lekker.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze burgers zijn alleen te koop bij Albert Heijn. Een bakje met twee burgers (200 g) kost €2,59.

8 Reacties

lisa op 25-5-2017 - 11:25

Oh ik ben gelukkig niet de enige die er niet onder de indruk van is. te hoge verwachtigen denk ik. Ik vond de voormalige vegan tivall burgers lekkerder al vond ik die qua smaak wat plain. we houden het nu maar op de vivera vegan burgers.

marlies op 26-5-2017 - 15:24

Wat ik fijn vindt aan rauwe gehaktachtige producten (toen ik nog vegan was gebruikte ik die regelmatig) is dat je ze nog makkelijk zelf kan bijkruiden en vormen. Zo kon ik mijn overheerlijke met gehakt gevulde paprika's (uit mijn omni-tijd) namaken met het vega rauwe gehakt, en nu misschien wel vegan met deze burgers als basis. Dat ga ik binnenkort maar eens proberen!

Rianne op 7-2-2018 - 18:29

Ik heb er soepballetjes van gedraaid voor in de groentesoep. Het smaakt wel iets anders dan echte groentesoep met gehaktballetjes, maar hij kwam wel door de keuring bij de omni's :) Dus zij toch blij en ik helemaal blij :) soep zonder dierenleed.

Sander op 17-2-2018 - 16:42

Bevat helaas sporen van lactose

Martine op 18-2-2018 - 14:06

Hoi Sander, veganisten letten over het algemeen niet op ‘sporen van’ en ‘kan bevatten’ waarschuwingen, omdat het over zeer kleine spoortjes van kruisbesmetting in de fabriek gaat die niet expres worden toegevoegd. Die waarschuwingen zijn eigenlijk alleen bedoeld voor mensen de extreem allergisch zijn.

Sander op 23-2-2018 - 22:37

Dan ben ik een uitzondering daarop, Martine ;) Zodra er bij staat 'sporen van lactose' dan heb ik al gegeten en gedronken en hoef ik het niet meer.

Siebe op 19-7-2018 - 9:00

Deze burgers vielen bij mij ook niet in de smaak. Ik vond ze nogal droog. Gelukkig zijn er een hoop andere burgers die naar mijn idee beter smaken. :)

Servaas op 22-12-2018 - 18:30

Ik heb deze geproefd. Ik ben zelf vegan, mijn zoon is flexitariër en zweert erbij. Ik was er na twee keer klaar mee. Misschien lijken ze veel op vlees? Ik ben vegan geworden omdat ik geen vlees lust, eerst 20 jaar vegetariër geweest en uiteindelijk vegan geworden, puur omdat de dierlijke producten me tegenstaan, mijn maag keert zich om bij dierlijke producten, alleen bij het idee al. Maar fijn dat er veel meer producten zijn, dat helpt de vegan beweging alleen maar en draagt bij aan het welzijn van de planeet en dus dier en mens (ook een dier).

Schrijf een reactie