AH vers falafeldeeg

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , , ,
AH falafeldeeg, vegan

Bij Albert Heijn vond ik dit falafeldeeg. Je kunt er zelf balletjes of burgers van maken, maar ik heb ook al een foto gezien van iemand die het had gebruikt als vulling voor bladerdeeghapjes als een soort saucijzenbroodje. Het is een stuk voordeliger geprijsd dan de voorgebakken falafels van AH. Er zijn twee vegan soorten: naturel, groenten. In de variant met rode biet zit helaas honing.

De ingrediënten

Naturel: 40% kikkererwt, water, tarwebloem, spinazie, kruiden (peterselie, koriander), ui, specerijen, knoflook, zout, voedingszuur (citroenzuur), conserveermiddel (E200).

Groenten: 26% kikkererwt, water, 7% ui, tarwebloem, kruiden (peterselie, basilicum, koriander, tijm, oregano), 4% paprika, 4% prei, 4% bleekselderij, 4% maїs, 4% aubergine, 3% knoflook, specerijen, zout, sojaboon, tarwe, conserveermiddel (E200), voedingszuur (citroenzuur).

Hoe smaakt het?

De falafels van dit deeg worden lekker smeuïg falafel met een fijne kruidige smaak. Je kunt er heel makkelijk kleine falafelburgertjes van vormen. Grote burgers gaat wat lastiger denk ik, omdat het deeg vrij los is en ook een klein beetje aan de pan blijft kleven. Je moet de falafels even goed laten bakken voordat je probeert ze om te draaien.

Wat kost het en waar is het te koop?

Dit falafeldeeg is alleen te koop bij Albert Heijn. €1,99 voor een bakje met 300 gram.

4 Reacties

Birgit op 13-12-2016 - 12:39

Falafel ben ik echt helemaal gek van ! Weet je ook wat er nog meer voor ingrediënten bij waren voor dat falafel bladerdeeghapje Martine ? Ik zou het graag maken. Het deeg heb ik al in huis ;-)

Martine op 15-12-2016 - 9:13

Hoi Birgit, de bladerdeeghapjes waren volgens mij gewoon falafeldeeg in bladerdeeg, verder niet. Succes!

jennifer op 16-10-2017 - 11:00

hallo martine! Weet je toevallig of dit deeg nog steeds verkrijgbaar is? m.v.g. Jennifer

Martine op 16-10-2017 - 11:37

Hoi Jennifer, het is inderdaad nog steeds verkrijgbaar, maar alleen bij grote AH's.

Schrijf een reactie