AH vers bladerdeeg

door onder Deegwaren
Kenmerken: ,

AH vers bladerdeeg, veganIn tegenstelling tot het diepvries bladerdeeg van AH, dat dierlijke vitamine D bevat, is deze verse variant helemaal vegan! Albert Heijn heeft bevestigd dat de E471 plantaardig is. Tante Fanny is dus niet het enige merk wat vers vegan bladerdeeg maakt.

De ingrediënten

Tar­we­bloem, wa­ter, plant­aar­di­ge olie en vet (raap­zaad, palm), tar­we­zet­meel, dex­tro­se, zout, zuur­te­re­ge­laar (ci­troen­zuur), an­ti­oxi­dant (as­cor­bi­ne­zuur), emul­ga­tor (E471).

Hoe smaakt het?

Dit is prima kwaliteit bladerdeeg. Het wordt lekker luchtig en knapperig als je het bakt. Omdat het één grote lap is in plaats van kleine plakjes is het extra handig voor hartige taarten en om encroute gerechten in te verpakken, maar je kunt er natuurlijk ook appelflappen en dergelijke mee maken.

Wat kost het en waar is het te koop?

Dit bladerdeeg is alleen te koop bij Albert Heijn. Een rol van 270 gram kost €1,49.

11 Reacties

Emmy op 1-8-2015 - 16:14

Ik reageer hier eigenlijk nooit, maar wilde even laten weten hoe vaak ik op deze blog kijk en hoe blij ik ben met al je tips. Deze ook weer, want zelf zou ik nooit op het idee zijn gekomen om uit te zoeken of dit bladerdeeg vegan is, aangezien bladerdeeg dat zo vaak niet is. Bedankt dus, en mijn complimenten voor deze site/blog! :)

Martine op 1-8-2015 - 16:24

Thanks Emmy, leuk om te horen!

Rita op 1-8-2015 - 20:22

Hallo Martine, Gefeliciteerd met deze blog, het is geweldig! Ik heb veganist geworden en ik vind soms moeilijk om sommige producten te vinden of weten als vegan zijn. Dit is en groot hulp voor mij, ik zal hier vaak terug komen :) (Spijt me als mijn Nederlands niet zo goed is, ik ben een buitenlander en moet nog veel Nederlands leren)

Martine op 1-8-2015 - 21:16

Hoi Rita, fijn dat onze site ook voor jou nuttig is. Dankjewel voor je berichtje!

Shenien op 16-10-2017 - 18:13

Deze bevat: emul­ga­tor (E471) De vetzuren kunnen van dierlijke of plantaardige oorsprong zijn.

Martine op 16-10-2017 - 21:20

Hoi Shenien, als je de tekst van deze post leest, zul je daar zien staan dat ik de E471 heb nagevraagd bij AH. Deze is plantaardig, net zoals bij alle andere producten die op deze site vermeld staan.

Kira op 24-10-2017 - 14:12

Er is een nieuwe variant van het bladerdeeg, naar mijn idee ook vegan. Ben je het daar mee eens?

Martine op 24-10-2017 - 15:19

Hoi Kira, welke is dat? Ik kan het niet vinden op de website van AH.

roy op 24-10-2018 - 17:54

de nieuwe is volgens de site ook vegan, grtjs

Maria op 8-2-2019 - 8:59

Hallo, zijn deze bladerdeegvellen groot genoeg om een ovenschaal mee te bedekken. Ik ga een surinaamse pastei maken en heb dus 2 grote vellen nodig. Alvast bedankt

Martine op 8-2-2019 - 15:59

Hoi Maria, dit bladerdeeg bestaat uit kleine vierkante plakjes. Als je ze laat ontdooien, zijn ze vrij makkelijk aan elkaar te plakken tot een groot vel. Een andere optie is het verse vegan bladerdeeg van Tante Fanny. Dat is van zichzelf al een groot vel.

Schrijf een reactie