AH vegan spekreepjes

door onder Vleesch
Kenmerken: , ,
AH vegan spekreepjes

Bij AH spotte ik deze bloederig uitziende vegan spekreepjes. Spannend! Ze zijn gemaakt van tarwe-eiwit en vrij van soja.

De ingrediënten

89% gerehydrateerd tarwe-eiwit, zonnebloemolie, natuurlijk aroma, zout, tarwe-eiwit, tarwevezel, maltodextrine, rookaroma, specerijen, kleurstof (ijzeroxide en - hydroxide (E172)), gistextract, suiker, selderij.

Hoe smaakt het?

Ik was blij verrast door de smaak van dit product. De reepjes zijn lekker chewy met een fijne zoutige rooksmaak. Als je ze op hoog vuur bakt worden ze knapperig, op laag vuur blijven ze wat zachter. Ik vind het allebei lekker.

Wij aten ze bij een Mexicaanse bonenschotel van HAK, voor een makkelijke maaltijd, en dat was een goeie combi. Doordat ze mooi plat zijn, kun je ze ook heel goed gebruiken voor een lekkere vegan spekpannenkoek.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze vegan spekreepjes bij AH in het schap met de vleesvervangers óf tussen het vlees. Je betaalt €1,99 voor een verpakking met 100 gram.

7 Reacties

Agnes op 27-5-2019 - 9:25

Die ga ik dan eens proberen! Vind die van de vegetarische slager erg duur namelijk en niet voor mijn budget dus

Kiara op 3-6-2019 - 13:52

Persoonlijk vond ik deze echt heel naar, zowel de smaak die vrij chemisch is als de structuur die me heel erg doet denken alsof ik op zo een pezig/kraakbeen achtig stukje van kip aan het kouwen was brrrrr. Ik moet er wel bijgeven dat ik wat moeilijk ben met vleesvervangers en gevoelig ben voor 'gekke' smaakjes en structuurtjes

Christine op 22-6-2019 - 16:13

Wij vinden deze "spekjes" heerlijk! Het benaderd de smaak heel goed en is lekker door een stamppot o.i.d.

Toni op 24-6-2019 - 9:46

Ik vind ze super lekker! Helaas lijken ze alleen nog bij albert.nl bestelbaar - heb ze nog niet in het wild gezien (ook niet bij AH Xl)

Martine op 24-6-2019 - 9:52

Hoi Toni, dat is apart. Ik heb ze gewoon bij mijn plaatselijke AH in de winkel gekocht. Bij sommige AH's liggen ze tussen het vlees in plaats van bij de vega producten. Misschien eens kijken of dat bij jouw AH ook zo is?

Nadia op 1-12-2019 - 12:14

Ik ben zelf grote fan van vleesvervangers. Ook ik heb me aan dit product gewaagd. Echter tijdens het bakken kwam er een lucht vrij wat ik zo ontzettend onsmakelijk vind. Ik werd helemaal “naar” van die geur. Gas uit gedaan en niet eens een poging gewaagd om te proeven. Werd al misselijk van die intense geur

Marina op 17-11-2020 - 18:18

Ik vond het absoluut niet lekker, om ze krokant te krijgen moest het aangebrand worden, verder net een autoband. Nauwelijks zout. Waarom maken jullie niet gewoon zoute croutons voor door de stamppot?

Schrijf een reactie