AH vegan rookworst

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , ,
AH vegan rookworst

Het vegan worstaanbod is in Nederland nog een beetje karig, zeker in de supermarkten. Dus ik was blij verrast door deze nieuw vegan 'rookworst' bij Albert Heijn. De worst is bovendien glutenvrij, sojavrij én palmolievrij. Er is een verse en een houdbare variant.

De ingrediënten

Verse rookworst: water, 10% wortel, zonnebloemolie, verdikkingsmiddel (E407, E425, E461), 7,5% gebakken ui, 7% zonnebloempit, zout, natuurlijk aroma, dextrose, specerijenextract, voedingszuur (E270), kleurstof (E172), korianderzaad, azijn, conserveermiddel (E261, E362), rook.

AH vegan rookworst houdbaar

Hoe smaakt het?

Deze worsten zijn heel stevig. De smaak vind ik wat aan de zoete kant. Die had van mij veel rokeriger gemogen. Best okay, maar dit is voor mij geen nieuwe favoriet.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze worsten zijn alleen te koop bij Albert Heijn in de koeling en bij de houdbare rookworsten. Een pakje met 160 gram (twee worsten) kost €2,69 voor de verse variant en €2,99 voor de houdbare.

8 Reacties

I, Robot op 28-9-2019 - 17:45

Mijn partner en ik vinden deze rookwortel...eh..worst goed te doen. Zeker in vergelijking met dat Unox-ding. (Na 11x proberen ben ik nog steeds een robot, dus heb ik mijn mensenpartner maar even gevraagd de verkeerslichten aan te klikken. 😄 )

Ruud op 10-10-2019 - 14:13

Tip: De Vantastic Foods Bockworst met rooksmaak is al jaren mijn favoriet. Vroeger toen ik nog vegetariër was at ik die van Tivall altijd. Maar nu dus al jaren deze en heb nooit meer een andere hoeven proberen, omdat deze gewoon perfect is. Gebruik hem voor alle stamppoten. Ze zijn verkrijgbaar per 2 (ook per 10) O.a. verkrijgbaar bij nederlandse vegan webshops zoals veggie4u en veggiedeli of bij veggieshop24 in Duitsland waar ik vrijwel maandelijks een bestelling doe.

Brigitte op 11-10-2019 - 10:21

Ik vind deze ‘rookworst’ heerlijk. Nu zijn er naar mijn weten geen andere glutenvrije vegan rookworsten verkrijgbaar en ik heb dan ook geen vergelijkingsmateriaal :) afgelopen week gegeten op brood met wat Remia mayolijn. Ook twee in de vriezer voor door de snert wanneer het iets guurder wordt. Ik ben er heel blij mee!

Inez op 18-10-2019 - 15:13

Ruud heeft zeker een punt. Laatst at ik worst van Veggie4u die ik absoluut weer eens wilde kopen, zo lekker. Bewaarde expres een deel vd verpakking. Ik keek nu er weer naar en het is de worst die Ruud beschrijft. Niettemin ben ik ook zeker blij met deze AH-worst. Waar blijft de vegan Hema-rookworst nou?

pat op 22-10-2020 - 10:26

deze vegan rookworst van AH is niet vegan maar vegetarisch want er zit melkzuur doorheen! Opletten dus als je geen zuivel wil gebruiken.

Martine op 31-10-2020 - 8:00

Hoi Pat, melkzuur is helemaal vegan en heeft niks met melk of zuivel te maken. Je kunt dit product dus gerust gebruiken.

Lucas in Amsterdam op 6-1-2023 - 15:27

Leuke reacties. Melkzuur is net als citroenzuur een zuurgraad indicator, en hoeft geen melk te bevatten. Citroenzuur in schoonmaakproducten is niet gemaakt van citroen. Ik heb ze in de voorraad liggen, de houdbare variant, ik heb het niet zo op vlees producten. De rooksmaak proef ik niet terug, daar is wel wat verbetering mogelijk, de structuur is dat van elke rookworst, daar moet je een gerecht bij hebben wat dat geschikt voor is. Volgens de HEMA is er geen vraag, en kan de leverancier, UNOX die wel leveren.

Lucas in Amsterdam op 6-1-2023 - 15:27

Leuke reacties. Melkzuur is net als citroenzuur een zuurgraad indicator, en hoeft geen melk te bevatten. Citroenzuur in schoonmaakproducten is niet gemaakt van citroen. Ik heb ze in de voorraad liggen, de houdbare variant, ik heb het niet zo op vlees producten. De rooksmaak proef ik niet terug, daar is wel wat verbetering mogelijk, de structuur is dat van elke rookworst, daar moet je een gerecht bij hebben wat dat geschikt voor is. Volgens de HEMA is er geen vraag, en kan de leverancier, UNOX die wel leveren.

Schrijf een reactie