AH vegan balletjes in satésaus

door onder Vleesch
Kenmerken: ,
AH vegan balletjes in satésaus

Nieuw bij AH, vegan balletjes in satésaus! Ik vind dit extra leuk omdat het een houdbaar product is, én in glas verpakt. Handig om in de voorraadkast te hebben of om mee te nemen, bijvoorbeeld naar de camping.

De ingrediënten

Water, 14% pinda, groente (3% champignon, 2,5% ui, 2,5% rode biet), suiker, plantaardige olie (zonnebloem, kokos), tomatenpuree, melasse, zout, gemodificeerd maïszetmeel, plantaardig eiwit (0,4% tuinboon, 0,1% erwt), tarwegluten, tarwebloem, specerijen, natuurlijk aroma, sojaboon, verdikkingsmiddel (methylcellulose [E461]), gerstemoutextract, voedingszuur (melkzuur [E270], ascorbinezuur [E300]), citroensap, kleurstof (sulfiet-ammoniakkaramel [E150d]), maltodextrine.

AH vegan balletjes in satésaus

Hoe smaakt het?

De balletjes hebben een fijne subtiel hartige smaak en een hele lekkere malse beet. AH zou deze balletjes best los mogen verkopen! De satésaus is ook prima, lekker romig en niet te zoet. Als je van pittig houdt kun je er zelf nog wat sambal door mengen.

Er zitten 9 à 10 balletjes in de pot. Dat vind ik wat weinig in verhouding tot de hoeveelheid saus. Ik viste de balletjes eruit en bewaarde de helft van de saus voor een andere maaltijd.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt dit product bij Albert Heijn in het schap met de houdbare soepen en vleesproducten. Een pot met 500 gram kost €2,99.

5 Reacties

misty op 5-6-2019 - 15:33

He, wat leuk! Ik ga vrijdag kijken of mijn AH het ook heeft! Weer een optie voor de voorraadkast en dan zelfs in glas. Ik hoop dat het lekker is. Ik heb inmiddels een jaarvoorraad van de Unox vegan paté in mijn kast staan. Ik heb geprofiteerd van een 50% korting actie en 15 gekocht. Nog bedankt voor die tip!

Monique op 6-6-2019 - 8:00

Laat ik nou volgende week op vakantie gaan en dus inderdaad kamperen ;-) Een keer raden wat ik nog even gauw ga inslaan :)

misty op 14-6-2019 - 18:41

Ik heb het van de week gegeten. De balletjes zijn lekker, maar inderdaad niet erg veel. Er is genoeg saus voor 2 keer. Ik vond zelf de saus te zoet. Wanneer er een aanbieding komt zal ik er 1 of 2 potten van kopen voor de voorraad vanwege de balletjes. Ik hou het op onze eigen favoriete satesaus, die van Yakso. Veel minder suiker!

Marousia op 13-8-2020 - 12:37

Ik vind de balletjes lekker, maar de saus veel te zoet. Ik heb er veel sambal en atjar bijgedaan, maar het blijft te zoet. Volgende maaltijd (want de pot is nog lang niet leeg) probeer ik wel voorzichtig met wat azijn.

Martine op 7-9-2020 - 17:07

Hoi Marousia, ik doe inderdaad vaak wat citroensap of soms azijn bij de saus om die minder zoet te maken. Dat werkt heel goed.

Schrijf een reactie