AH Ultra dry deodorant

door onder Verzorgingsproducten
Kenmerken: , , ,

AH Ultra Dry deodorant, vegan

Vegan verzorgingsproducten hoeven gelukkig helemaal niet duur te zijn en deze deospray van AH is daar een goed voorbeeld van.

AH heeft aangegeven dat hun huismerk verzorgingsproducten niet op dieren getest worden, en dat er geen bestanddelen van gedode dieren gebruikt worden. Je moet dus alleen even checken of het product wat je wilt kopen geen melk (Lac), honing (Mel), bijenwas (Cera Alba) en wolvet (Lanolin) bevat. Dat is bij deze deospray niet het geval, dus hij is helemaal vegan.

De bestanddelen

Butane, propane, cyclopentasiloxane, aluminium chlorohydrate, isobutane, triethyl citrate, parfum, octyldodecanol, gossypium oil, disteardimonium hectorite, propylene carbonate, citonellol, geraniol, hexyl cinnamal, linalool, butylphenyl, methylpropanioal, alpha-isomethyl ionone.

Hoe bevalt het?

Ik ben best tevreden over deze deodorant. Hij heeft een bescheiden bloemige geur. Het is eerder een 'vrouwengeur' dan een 'mannengeur', hoewel David zegt dat hij deze in noodgevallen ook prima zou kunnen gebruiken. Hij is redelijk effectief tegen zweetgeur. Ik transpireer niet minder met dit product, dus 'ultra dry' is niet helemaal waar. Als ik hem net aangebracht heb jeukt het wel een beetje, maar dat heb ik sowieso snel met deodorant.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze deodorant is alleen te koop bij Albert Heijn. Een spuitbus van 150 ml kost €1,29.

8 Reacties

Dirk op 25-7-2016 - 11:54

Aah super! Nuttige info thanks!

Ruud op 27-7-2016 - 11:36

Helaas krijg je bij alle deo's waar aluminium chlorohydrate in zit last van gele vlekken(in combinatie met zweet) Ik gebruik sinds een paar jaar geen deodorant meer. Mijn oom gaf mij de tip om geen deo meer te gebruiken, maar een aluinblokje. Je maakt gewoon je schone oksels wat nattig en dan wrijf je goed in met het aluinblokje en klaar. Daarna droog je het blokje weer goed af. Het blokje is geurloos, maar je stinkt niet en geen last van gele vlekken meer en het is uiteraard vegan. Bespaart heel wat geld op jaarbasis aan deodorant en je kleding wordt niet verpest.

Marina op 4-8-2016 - 9:20

@Ruud Wat is dat precies en waar koop je dat dan precies? :-)

Margret op 15-8-2016 - 20:32

Hi Marina, je kan bij oa de Erica 'Crystal Deo Stick' (is van aluin/mineralen gemaakt) kopen. Kleine stick 3,95 grote 5,95 als ik me qua prijs niet vergis. Bij De Tuinen verkopen ze het denk ik ook wel. Ik ben er tevreden mee. Succes! En Martine, top website! Ik maak er zelf dankbaar gebruik van, en breng het graag bij anderen onder de aandacht.

Martine op 16-8-2016 - 8:36

Dankjewel Margret! Fijn dat de site nuttig voor je is :)

Yvonne op 7-1-2017 - 11:14

Hoi Martine, heb de deo een paar keer gekocht maar nu helaas uit assortiment. heb diverse filialen gezocht.

Martine op 8-1-2017 - 8:09

Hoi Yvonne, de deo heeft sinds kort een nieuwe verpakking. Volgens mij is hij verder nog hetzelfde: https://www.ah.nl/producten/product/wi401375/ah-deospray-ultra-dry

Linda – Zaailingen op 22-11-2017 - 20:09

Wat een fijne website, Martine! Kan zien dat er enorm veel werk in zit, maar daar maken we graag dankbaar gebruik van ;) Alleen betwijfel ik of deze deo echt palmolievrij is vanwege de octyldodecanol. Deze naam ontbreekt op de meeste lijstjes met stoffen die op palmolie wijzen, maar aangezien het een plantaardig vetzuur is, vrees ik dat ie daar wel thuishoort.

Schrijf een reactie