AH Tex Mex burgers

door onder Vleesch
Kenmerken: , ,
AH Tex Mex burgers, vegan

Er komen ineens weer super veel vegan vleesvervangers bij. We moeten flink dooreten om ze allemaal te proberen! AH verkoopt sinds een paar weken deze Mexicaans gekruide 'Tex Mex' burgers gemaakt van bonen, tofu en groente met jasje van paneermeel. Let goed op als je deze gaat kopen, want er zijn ook Tikka Massala burgers in een vergelijkbare verpakking die niet vegan zijn.

De ingrediënten

33% groente* (maïs, rode paprika, ui, tomaat), water, rode kidneyboon*, zonnebloemolie*, gerehydrateerde sojabloem*, rijst*, 5% sojaboon*, tarwebloem*, paneermeel* (tarwe), natuurlijk aroma, aardappelvlok*, zeezout, specerijen*, tarwezetmeel*, zout, rietsuiker*, knoflook*, gerstemoutextract*, oregano*, verstevigingsmiddel (calciumsulfaat).

Hoe smaakt het?

Ik vind dit lekkere burgers. Ze zijn goed gekruid en het korstje wordt fijn knapperig bij het bakken. Ze vallen alleen wel makkelijk uit elkaar, dus je moet ze voorzichtig omdraaien.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze burgers alleen bij Albert Heijn. Een bakje met twee burgers (160 g) kost €2,49.

3 Reacties

Vivian op 1-6-2017 - 15:29

Zien er heerlijk uit! Is het aroma ook nagevraagd? ;D ;D

Martine op 1-6-2017 - 19:20

Hoi Vivian, ik heb het aroma niet nagevraagd. Dit product is volgens AH vegetarisch. Dat betekent dat het geen bestanddelen van dode dieren bevat. Melk en ei in het aroma moeten als allergenen worden vermeld. Vrijiwel alle dierlijke bestanddelen zijn daarom eigenlijk uitgesloten. In dit soort gevallen vind ik het niet nodig om het aroma na te vragen.

Silvia op 6-6-2017 - 15:35

Is heerlijk

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.